HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Leverancier van biologische ingrediënten huurt 21.000 m2 op Maasvlakte

Burstone heeft 21.000 m2 logistieke ruimte op de Maasvlakte in Rotterdam verhuurd aan Nature Bio Foods, een dochteronderneming van LT Foods. De leverancier van biologische ingrediënten heeft een contract getekend voor vijftien jaar.

Indexaties laten bruto huurinkomsten Wereldhave met bijna 10 procent stijgen

Wereldhave zag de bruto huurinkomsten in het eerste kwartaal met 9,5 procent stijgen tot net geen 42 miljoen euro. De stijging komt vooral door indexaties.

Knutselkookclub huurt 166 m2 op Haveneiland Amsterdam

De Knutselkookclub huurt ongeveer 166 m2 kantoor-/praktijkruimte op de IJburglaan 799 in Amsterdam. De kook BSO opent hier de achtste vestiging.

Rondvaartbedrijf huurt 149 m2 in centrum Amsterdam

Pure Boats huurt ongeveer 149 m2 kantoorruimte op de hoek van de Keizersgracht en de Prinsenstraat in het centrum van Amsterdam. Het wordt het nieuwe kantoor van het rondvaartbedrijf.

Factcheck: Huurprijscijfers HousingAnywhere hebben niets te maken met reguliere huurmarkt

In behoorlijk wat media was de laatste tijd een kop als 'Amsterdam duurste huurstad voor woningen in Europa' of iets met dezelfde strekking te lezen. Bron van de berichten is een onderzoek van HousingAnywhere dat echter niet over de gehele huurmarkt gaat, maar slechts over een klein deeltje.

Opname van logistiek vastgoed in eerste kwartaal gelijk aan vorig jaar

In de eerste drie maanden van 2024 is in Nederland ongeveer 440.000 m2 logistiek vastgoed verhuurd en verkocht. Dat is ongeveer hetzelfde als in dezelfde periode een jaar eerder. Toch ligt de vraag naar distributiecentra en grootschalige opslagruimten nog ver onder het niveau van 2022. Toen werd in het eerste kwartaal 1,3 miljoen vierkante meter opgenomen.

Particuliere belegger koopt kantoorbelegging in Ugchelen

Een particuliere belegger heeft een kantoorbelegging verkocht aan een eveneens particuliere belegger. Het kantoor van ongeveer 1.781 m2 is gelegen aan de Bogaardslaan 14 A-G en 16 A-B in Ugchelen.

Aham Vastgoed ontwikkelt appartementen en supermarkt in centrum Amsterdam

Aham Vastgoed ontwikkelt 24 woningen en een Spar-supermarkt op de hoek van Rapenburg en de Foeliedwarsstraat in het centrum van Amsterdam. Eind 2023 heeft Aham Vastgoed het project OpRapenburg gekocht van Buro Amsterdam.

Ommetje met Tom & Colliers: Hotels

Colliers gaat op pad met Ommetje met Tom. In deze videoreeks komt Colliers' specifieke kennis van de stad, architectuur en gebouwen samen met de interessante wetenswaardigheden van bankier Tom Jongbloed. 

N&W Capital koopt rijksmonumentale gebouwen van BPD en Van Wanrooij

N&W Capital heeft twee rijksmonumentale gebouwen op Landgoed Coudewater in Rosmalen gekocht van VOF Land van Coudewater (Van Wanrooij Projectontwikkeling en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling). Durbs en Scala Projects gaan de gebouwen herontwikkelen naar een woon(zorg)cluster.

Wet verlenging maximale jaarlijkse huurstijging vrije sector ook door Eerste Kamer aangenomen

De verlenging van de Wet maximering huurprijsverhoging in de vrije sector is dinsdagavond door de Eerste Kamer aangenomen. Hiermee worden de jaarlijkse huurprijsverhogingen nog vijf jaar definitief beperkt.