HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Bedrijfsunits verhuurd in Boven-Leeuwen

Aan de Expeditieweg 14 in Boven-Leeuwen zijn onlangs twee bedrijfsunits verhuurd aan respectievelijk een autobedrijf en een groothandel in kozijnen. De units maken deel uit van een nieuw gedeelte op bedrijventerrrein Veesteeg. Op het bedrijventerrein is een grote diversiteit aan bedrijven gevestigd.

Nieuw kantoor voor De Kempenaer Advocaten in Arnhem

De Kempenaer Advocaten verhuizen naar een kantoorvloer van 1.300 m² in kantoorgebouw de Rijnpoort aan de Groningensingel in Arnhem. Het huidige pand van De Kempenaer aan de Weerdjesstraat 70 in Arnhem is inmiddels verkocht en zal een woonfunctie krijgen. 

RE:BORN herontwikkelt het Spaansche Hof in Den Haag op risico

RE:BORN zal het markante Spaansche Hof aan het Westeinde in Den Haag op risico herontwikkelen tot een functievrij RE:BORN gebouw dat geschikt zal zijn om te  werken, wonen, zorg en verblijven. Dit in nauw overleg met de buurt en andere stakeholders zoals de gemeente en Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Lees hier meer over de plannen. 

Nieuwe maatregelen moeten de Rotterdamse starters helpen

Met de invoering van twee nieuwe maatregelen laat de gemeente Rotterdam zien dat het zich hard maakt voor de starters op de woningmarkt. Zo komt er zelfbewoningsplicht voor nieuwbouwkoopwoningen die op gemeentelijke grond staan of vanuit gemeentelijk vastgoed zijn ontwikkeld en nieuwe startersleningen. Lees verder. 

Westfield Mall of the Netherlands trekt drie nieuwe merken aan

Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam mag drie Nederlandse merken haar nieuwe huurders noemen. Skins Cosmetics, Smaak Amsterdam en Miccy’s Jewelz zullen zich vestigen in The Gallery, het hart van de Mall. Hiermee is 75% van de beschikbare retailruimte verhuurd. 

Drie nieuwe huurovereenkomsten A2 Connection Office Maastricht

Het A2 Connection Office, gelegen aan Amerikalaan 14 in Maastricht-Airport kan heeft met drie huurders nieuwe afspraken gemaakt. De nieuwe huurovereenkomsten omvatten een totale metrage van ruim 1.550 m² VVO kantoorruimte en werden afgesloten met Fagro Consultancy, Cauberg-Huygen en Koninklijke BAM Groep.

Bouw gestart van all-electric distributiecentrum Ede

In Ede is onlangs gestart met de bouw van het nieuwe, duurzame distributiecentrum en hoofdkantoor van Hendi. Hendi vestigt zich als eerste bedrijf op het Food & Businesspark. Het nieuwe distributiecentrum zal ingericht worden om ongeveer 20.000 pallets op te kunnen slaan.

'Maastricht, Zwolle en Enschede hardst getroffen door corona'

Maastricht, Zwolle, Enschede en Arnhem behoren volgens marktonderzoeker Locatus tot de winkelsteden die het hardst zijn getroffen door de coronacrisis. Maar de pijn is nog niet voorbij, zo denkt dat Locatus dat de leegstand zal toenemen tot 9.9% eind 2021 en zullen zo’n 30.000 retailers hun deuren sluiten. Lees hier alle conclusies op een rij. 

Wat levert het berekenen van levensduurkosten op?

Wat levert de berekening van de levensduurkosten nu exact op voor de gebouweigenaar of gebruiker? Het Rijksvastgoedbedrijf, Life Cycle Vision, AT Osborne, IGG Bouweconomie en Brink zullen samen aan dit thema gaan werken. Een ieder die dat wil is welkom om een bijdrage te leveren. 

'Verduurzaming gemeentelijk vastgoed nog niet op stoom'

Gemeenten staan nog voor een grote verduurzamingsopgave. Per 1 januari 2023 moet elk kantoorpand ten minste een C-label hebben. Slechts 36% van de panden die nu voor ambtelijke huisvesting worden gebruikt, voldoet aan deze norm. Dit blijkt uit de Benchmark Gemeentelijk Vastgoed, dit jaar voor de vijfde keer uitgevoerd. 

Jasper van de Koevering naar Boelens de Gruyter

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter heeft in Jasper van de Koevering een nieuwe projectontwikkelaar gevonden. Van de Koevering werkte eerder bij JLL en start op 1 oktober bij zijn nieuwe werkgever.