HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Aantal vergunde tijdelijke woningen in 2023 gestegen met 28 procent

In 2023 is er voor 4.183 tijdelijke woningen een vergunning verstrekt. Dat is een stijging van 28 procent ten opzichte van 2022. In de afgelopen vijf jaar is voor 14.642 tijdelijke woningen een vergunning afgegeven. In de meeste gevallen (11.855) gaat het om nieuwbouw, de rest (2.788) is verbouw.

Invoering Wet betaalbare huur dichterbij, ondanks onveranderd negatief RvS-advies

De Eerste Kamer wil op 18 juni plenair debatteren over de Wet betaalbare huur, om een paar dagen later over het wetsvoorstel te stemmen. Ondertussen blijft het advies van de Raad van State onveranderd negatief, zo bleek uit een commissievergadering van de Eerste Kamer dinsdagavond.

‘Interim biedt een oplossing voor grote maatschappelijke opgaven’

Annemarie van Doorn vertrekt als algemeen directeur van DGBC

Annemarie van Doorn vertrekt als algemeen directeur van stichting Dutch Green Building Council (DGBC). Van Doorn was medeoprichter en bestuurslid van DGBC en vanaf 2014 algemeen directeur. Tot de zomer vertegenwoordigt Van Doorn DGBC nog.

De Jonge lanceert landelijke aanpak optoppen

Minister Hugo de Jonge heeft een landelijke aanpak optoppen gelanceerd. Die aanpak is opgesteld in samenwerking met Aedes, de provincie Zuid-Holland en de Bouwcampus. Hierin staan schaalvergroting, standaardisatie en het beter faciliteren van optopprojecten centraal.

IT-consultant huurt 210 m2 in centrum Rotterdam

Koalitix heeft een huurovereenkomst gesloten voor circa 210 m2 kantoorruimte op de vierde verdieping van de Westewagenstraat 60 in Rotterdam.

NVM en VGM NL: Aantal nieuwe verhuringen in vrije sector gestegen terwijl huurprijzen dalen

In het eerste kwartaal van 2024 is het aantal woningverhuren in de vrije sector ten opzichte van het laatste kwartaal van 2023 gestegen met 12,2 procent. Dat zijn in totaal 6.645 nieuwe woningverhuren, melden NVM en VGM NL op basis van eigen cijfers. Op jaarbasis is dit wel een daling van 9 procent.

Neprom en WoningBouwersNL verhuizen naar HS-Building in Den Haag

Neprom en WoningBouwersNL verhuizen van Voorburg naar Den Haag. De twee gaan 650 m2 kantoorruimte huren in HS-Building bij station Holland Spoor. Zij hebben onder meer voor deze locatie gekozen vanwege het energielabel A en de optimale bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

Yellow Hive huurt 1.100 m2 kantoorruimte van Nexus

Yellow Hive huurt circa 1.100 m2 kantoorruimte op de Orion Campus, Central building, aan de Siriusdreef in Hoofddorp. Deze voormalige kantoor- en pakketsorteerlocatie van PostNL is in 2021 volledig gerenoveerd tot een multifunctionele kantoorlocatie.

‘We zijn allemaal gebaat bij een goede oplossing voor het woningtekort’

Woningbouw kan slimmer, sneller en schoner, en dat ook nog voor een betere prijs-kwaliteitverhouding. Dat bewijst het Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB). De stichting deelt kennis en vaardigheden over conceptueel bouwen en stimuleert samenwerking. ‘Conceptueel bouwen biedt een belangrijke oplossing voor het woningtekort’, vertelt directeur Olga Görts-van de Pas.

Dura Vermeer wint tender voor vijfhonderd woningen in Oegstgeest

Dura Vermeer heeft de tender van de Universiteit Leiden en de gemeente Oegstgeest gewonnen voor de woonwijk in Nieuw Rhijngeest-Zuid. In de nieuwe wijk in het Oegstgeester deel van het Leiden Bio Science Park (LBSP) komen vijfhonderd nieuwe woningen.