HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Nieuw congres: Samenwerking in Seniorenhuisvesting

Op 16 november staat Hotel Van der Valk Vianen in het teken van seniorenhuisvesting, Nederland vergrijst in rap tempo. Het aantal 80-plussers zal in 2040 verdubbelen tot 1.600.000 mensen. Van ouderen wordt verwacht dat ze langer zelfstandig thuis blijven wonen en een stuk eigen regie oppakken. Tot en met 2030 moeten er 80.000 ‘geclusterde woningen’ en 40.000 zorggeschikte woningen worden gebouwd.

Lucienne Hoenselaar-Bot toegetreden als partner bij Weebers Vastgoed Advocaten

Per 1 september is Lucienne Hoenselaar-Bots toegetreden als partner bij Weebers Vastgoed Advocaten in Eindhoven.

Cortona Investments sluit sale- and leaseback transactie in Nieuwegein

Camso Nederland, onderdeel van Michelin, heeft een bedrijfsobject gelegen op bedrijventerrein Liesbosch in Nieuwegein verkocht aan Cortona Investments. Het gaat om een sale- and leaseback transactie. 

Onderzoek JLL: 'Plan regulering middenhuur is desastreus voor investeringen huurwoningen'

Huurregulering leidt tot een afname van de huurprijzen, maar ook tot minder investeringen in huurwoningen vanwege verminderde financiële aantrekkelijkheid. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van JLL naar de effecten van huurregulering in Europa.

Nederland nog steeds in de top tien van duurste landen in Europa om te huren

Amsterdam, Den Haag en Rotterdam hebben nog steeds enkele van de hoogste kamerprijzen in heel Europa. Dit blijkt uit de recente cijfers van de jaarlijkse Huurindex van HousingAnywhere. Ook behoren de huurprijzen voor Nederlandse studio's bij de hoogste van Europa. 

Topvacature: Manager Vastgoed bij Woonstichting DGW Zoetermeer

Ben jij een energieke, resultaatgerichte leider met een passie voor volkshuisvesting? Wil je bijdragen aan goed, duurzaam, en betaalbaar wonen in Zoetermeer en Pijnacker? Dan is deze functie misschien jouw volgende uitdaging.

Verminder kosten en investeer in duurzame zorg: hoe Smartvatten zorginstellingen helpt om water en energie te besparen

Johan Bombach gestart als algemeen directeur bij Elk Groep

Per 1 oktober 2023 is Johan Bombach gestart als algemeen directeur bij de Elk Groep. Met zijn komst bestaat de groepsdirectie uit Roel van Elk, Erik Rave en Johan Bombach. Bombach wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

Bison Investments koopt kantoorpand Zaltbommel van M7 Real Estate

NVM Business: Opname bedrijfsruimtes met 35 procent afgenomen

In het eerste halfjaar van 2023 bedroeg de opname van bedrijfsruimtes 2 miljoen m2. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit aantal met ruim 1 miljoen m2 (35 procent) afgenomen, blijkt uit cijfers van NVM Business.

Unifore verkoopt winkelcentrum Heerlen aan 316 Real Estate

Drie jaar na de aankoop heeft Unifore het winkelcentrum Corio Center in Heerlen verkocht aan het consortium 316 Real Estate B.V..