HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Spaarneplein in Den Haag krijgt bijna 1,200 m² aan nieuwe huurders

Union Street heeft afgelopen maanden voor bijna 1,200 m² aan nieuwe huurtransacties gerealiseerd in het Spaarneplein in Den Haag.

De huurder zegt op maar blijft zitten. Wat nu?

Een huurder heeft een flinke betalingsachterstand maar blijft in het huis wonen. Wat te doen? Oscar Boeder van Boeder Incasso vertelt hoe zoiets in de praktijk wordt opgelost.

Orderportefeuille Volker Wessels lager door Bouw & Vastgoedontwikkeling

De nettowinst van VolkerWessels is in 2022 gestegen met 16 procent en de ERBT-marge met 30 basispunten gestegen. Maar de orderportefeuille is met ruim 5 procent gedaald, onder meer als gevolg van vertraging in de vergunningsverlening en de huidige marktomstandigheden bij Bouw & Vastgoedontwikkeling.

AM en Woonplus Schiedam ontwikkelen en realiseren samen 200 woningen in Groenoord-Zuid in Schiedam

Gebiedsontwikkelaar AM gaat samen met Woningcorporatie Stichting Woonplus Schiedam een gebiedsvisie opstellen voor de buurt Groenoord-Zuid in Schiedam. Er wordt een haalbaarheidsonderzoek gestart om de mogelijkheden van de locatie nader in kaart te brengen. In de visie wordt het ontwikkelen en realiseren van circa 200 nieuwbouwwoningen voorzien.

De Hypotheekshop: Geldverstrekkers verlagen massaal de hypotheekrente

Ondanks alle onrust rondom de banken hebben bijna alle (40) geldverstrekkers deze week hun rentetarieven verlaagd. Zelfs de grote spelers, waaronder de grootbanken en verzekeraars, behalve Lloyds Bank. Sommige geldverstrekkers hebben zelfs twee keer verlaagd tot wel 0,20 procent / 0,30 procent. Hierdoor is er een van de grootste dalingen van de hypotheekrente sinds 2004 opgetreden.

Verkoop Glashaventoren lukt niet, Amvest terug naar tekentafel

Amvest is gestopt met de verkoop van de 141 woningen van de Glashaventoren in Rotterdam. De verkoop van de appartementen in het hogere segment 'liep echt niet,' zegt een woordvoerder. De ontwikkelende belegger gaat terug naar de tekentafel.

Top vacature: Contractmanager Vastgoed Services bij het CBR

Het CBR in Rijswijk zoekt een contractmanager vastgoed services. Je bent vanuit je rol verantwoordelijkheid voor het laten uitvoeren van alle beheer- en onderhoudsactiviteiten voor alle 59 locaties van het CBR. Als ook het op correcte wijze (laten) administreren van de bewijslast hiervan.

Intentieovereenkomst getekend voor 210 sociale huurwoningen op De Glasfabriek in Schiedam

Op 23 maart hebben Woonplus en Glasfabriek (een samenwerking tussen Dudok Real Estate en Blauwhoed) de intentieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van circa 210 sociale huurwoningen op De Glasfabriek in Schiedam.

Savills: 'Europese opname van industrieel en logistiek vastgoed in 2022 licht gedaald'

De Europese Logistics Outlook van Savills laat zien dat in 2022 in totaal 37,5 miljoen m2 aan industrieel en logistiek vastgoed in Europa is opgenomen. Hoewel de economische onzekerheid nog steeds voortduurt, betekent dit slechts een daling van 6 procent in vergelijking met 2021, toen er een recordaantal van 40,2 miljoen m2 werd opgenomen.

Hogere huurinkomsten voor Eurocommercial door indexatie

Eurocommercial Properties heeft in 2022 een huurgroei van 4,7 procent laten zien. Bij nieuwe verhuringen werd een 5,4 procent hogere huurgroei geboekt.  

Ter Steege bouwt 70 koopwoningen in Goor

Ter Steege Bouw Vastgoed uit Rijssen gaat de komende jaren ruim 70 koopwoningen bouwen in Goor, gemeente Hof van Twente. De woningen worden gerealiseerd op vier velden gelegen aan de Oude Haaksbergerweg, de Meidoornstraat en de Doctor Schaepmanstraat.