HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

DHL Express huurt logistieke ruimte van Kroonenberg Groep

Kroonenberg Groep heeft overeenstemming bereikt met DHL Express voor een langjarige huurovereenkomst voor het pand aan Contactweg 22 te Amsterdam. Het pand is gelegen aan de rand van Westpoort en zal worden gebruikt voor het afhalen en bezorgen van tijdkritische zendingen bestemd voor het centrum van Amsterdam.

Oude Groningse wijkbibliotheek wordt een kantoor

Het volledige kantoorpand aan de Laan Corpus den Hoorn 1 in Groningen is na een grondige renovatie weer verhuurd. Het pand is ooit gebouwd voor de Nederlandse Gasunie en heeft daarna jaren dienstgedaan als wijkbibliotheek en zal nu weer worden gebruikt als kantoor. 

Ingrijpende wijzigingen voor beleggers in woonruimte op stapel

Op 24 november 2020 heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het wetsvoorstel opkoopbescherming en verruiming mogelijkheden tijdelijke verhuur ter consultatie aan de markt aangeboden. Indien dit wetsvoorstel van kracht zou worden heeft dit ingrijpende gevolgen voor beleggers in woonruimten. Advocaat huurrecht Elout Korevaar licht het wetsvoorstel toe. 

Nieuw platform voor flexibele kantoorruimte

De vraag naar flexibele kantoorruimte was al langer groeiende, maar door Covid-19 in een stroomversnelling gekomen. Voor veel pandeigenaren blijkt het aanbieden van flexibele en coworking ruimte echter een complexe materie. Het Nederlandse bedrijf InfinitSpace speelt hierop in. Wat kunnen zij betekenen voor de eigenaren van kantoorvastgoed? 

Adelaer organiseert symposium op 26 november

Op 26 november a.s. organiseert Adelaer een symposium, hierbij staat de vraag 'Wat kan maatschappelijk kapitaal doen voor de Nederlandse vastgoedsector?' centraal. Het congres is online te volgen, meld je nu hier aan!

Vijf Take Off Bedrijfsunits in Berkel en Rodenrijs verhuurd

Vijf recent opgeleverde bedrijfsunits aan de Zeppelinstrat in Berkel en Rodenrijs zijn onlangs verhuurd. Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. uit Rotterdam begeleidde de diverse transacties namens de verhuurders.

De belangrijkste lessen van een circulaire renovatie

Renoveren met 'tweedehands' materialen. Het werd onlangs gedaan met een loods van 1.000 m² op Schiphol Trade Park in Hoofddorp. Gebiedsontwikkelaar SADC, DOOR architecten en aannemer Heembouw blikken terug en delen hun ervaringen en punten van aandacht. 

Trebbe aan de slag met woonproject voor GGZ Rivierduinen

Trebbe is gestart met de bouw van Anemoon, een appartementencomplex dat plaats biedt aan 42 appartementen in Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout. De appartementen zijn bestemd voor de verhuur aan GGZ Rivierduinen. Naar verwachting wordt het appartementencomplex eind 2021 opgeleverd.

Woontoren Highnote in Almere in de startblokken

Gemeente Almere en gebiedsontwikkelaar AM hebben getekend voor de grondoverdracht, waarmee de realisatie van woontoren Highnote in Almere definitief van start kan gaan. De markante woontoren van circa 19 verdiepingen omvat 157 huurappartementen. Een aantal woningen wordt aangeboden volgens het Friends-woonconcept. 

Uniek Bedrijfsmakelaars verhuurt en verkoopt circa 14.000 m2

Uniek Bedrijfsmakelaars heeft de afgelopen tijd weer een groot aantal transacties begeleid in onder andere Almelo, Enter en Nijverdal. In totaal is meer dan 14.000 m2 aan commercieel vastgoed en grond verhuurd en verkocht. Lees verder voor het overzicht en de koop- en huurprijzen. 

Vestia moet weer om financiële steun vragen

Het lijkt woningcorporatie Vestia niet te lukken om het hoofd boven water te houden zonder de hulp van andere woningcorporaties. Het FD meldt vandaag dat een speciale commissie vorige week op een congres van corporatiebranchevereniging Aedes kort toelichtte welke scenario's er zijn om Vestia uit de financiële problemen te helpen.