HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

'Bouw één op de drie nieuwbouwwoningen loopt vertraging op door bezwaren'

De bouw van één op de drie nieuwbouwwoningen loopt vertraging op, omdat er bezwaar wordt ingediend. Meer dan vier op de vijf gemeenten geeft aan dat hun woningbouwprojecten er mee te maken krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Dagblad en Binnenlands Bestuur onder gemeenten.

WDP bouwt warehouse van 9.125 m2 voor Kintetsu in Schiphol-Oost

Op Schiphol-Oost bouwt WDP een nieuw warehouse van 9.215 m2 en kantoren voor Kintetsu World Express (KWE). Het Japanse bedrijf levert logistieke diensten waaronder de afhandeling van luchtvracht, zeevracht, douane-expeditie, oppervlaktelogistiek en distributiediensten.

Foot Locker huurt in Creative Valley in Utrecht

Foot Locker huurt 2.634 m2 kantoorruimte in Creative Valley op het Stationsplein in Utrecht. Het gehuurde bevindt zich op de vierde en vijfde verdieping van het complex. 

Reacties op huurwet: Neprom, IVBN en Aedes blij met duidelijkheid, Vastgoed Belang noemt het een schande

Brancheverenigingen Neprom en IVBN zijn blij met de duidelijkheid die de Tweede Kamer heeft gegeven door in te stemmen met de nieuwe huurwet van minister De Jonge. De debatten van de afgelopen dagen hebben, ondanks alle ingebrachte moties en amendementen, niet tot ingrijpende wijzigingen geleid.

Radio VJ: 'Helaas, geen rendement dus aanbod middeldure huurwoningen zal verschrompelen'

'Als er geen rendement te maken is, zal er niet gebouwd worden,' zegt Peter Boelhouwer bij Radio VJ. Volgens hem is de Nederlandse systeemverandering die nu wordt voorgesteld van de woningmarkt desastreus en biedt het Duitse Mietspiegel-model betere kansen. Eric Kemperman van BBB moet nog zien hoe ver het komt: 'Tegen de tijd dat de Eerste Kamer stemt over Wet betaalbare huur, hebben we misschien wel een ander kabinet.'

4 juni congres: Juridische en financiële impact van de Wet Betaalbare Huur

De recente parlementaire goedkeuring van de Wet Betaalbare Huur zal een aardverschuiving teweeg brengen in de vastgoedmarkt. Deze wetswijziging heeft niet alleen directe gevolgen voor uw investeringen, maar roept ook nieuwe juridische vraagstukken op die uw bedrijfsvoering aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Dit congres biedt een unieke gelegenheid om diepgaand in te gaan op de juridische aspecten van de wet en hoe deze van invloed zijn op uw vastgoedportefeuille. We nodigen u uit om deel te nemen aan deze dag vol inzichten en praktische richtlijnen die essentieel zijn voor uw succes in een veranderend juridisch landschap.

Tweede Kamer stemt in met Wet betaalbare huur

Donderdagavond heeft de Tweede Kamer ingestemd met de Wet betaalbare huur. De invoering van de middenhuurregulering is hiermee een stap dichterbij. Nu moet alleen de Eerste Kamer de wet nog behandelen.

Deze amandementen voor de Wet betaalbare huur zijn aangenomen

Donderdagmiddag zijn vooraf aan de stemming over de Wet betaalbare huur nog een reeks amendementen en moties aangenomen. Zo krijgen lage energielabels fors veel meer puntenaftrek dan in het voorstel van De Jonge het geval was. VJ zette ze op een rij.

Deze amendementen voor de Wet betaalbare huur zijn aangenomen

Donderdagmiddag zijn vooraf aan de stemming over de Wet betaalbare huur nog een reeks amendementen en moties aangenomen. Zo krijgen lage energielabels fors veel meer puntenaftrek dan in het voorstel van De Jonge het geval was. VJ zette ze op een rij.

‘Een nieuwe generatie neemt het stokje over in de vastgoedtop’

De top van het vastgoed wordt langzaam maar zeker steeds wat diverser, zien Martijn van der Wal en Jaron Bollegraaf van Solid Executives. Het is niet meer alleen de wereld van door de wol geverfde mannen die in de boardroom zitten. ‘Steeds vaker zien we ook jonge talenten en vrouwen in managementposities, al is dit vergeleken met het totaal nog altijd beperkt.’ 

Deze projecten krijgen een bijdrage uit de laatste ronde Woningbouwimpuls

48 projecten krijgen een bijdrage uit de zesde en voorlopig laatste ronde van de Woningbouwimpuls (Wbi). Met de 177 miljoen euro die het ministerie van Binnenlandse Zaken uittrekt kunnen 28.828 woningen versneld worden gerealiseerd.