HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Voormalig zwembad in Barendrecht maakt plaats voor woningbouw

BAM Wonen heeft 82 appartementen verdeeld over drie appartementenblokken in Barendrecht opgeleverd. Het project bestaat uit een mix van koop- en sociale huurwoningen.  De sociale huurappartementen zijn in opdracht van Stichting Wooncompas gerealiseerd, de vrije sectorappartementen voor opdrachtgever Brookland.

Centrada bouwt eerste appartementen in Campus Midden in Lelystad

Woningcorporatie Centrada gaat 27 nieuwe huurappartementen bouwen aan de Grietenij in Lelystad. Dit woongebouw is het eerste van zeven complexen. De bouw zal in november 2021 van start gaan en naar verwachting zijn de nieuwe appartementen aan de Grietenij medio 2022 gereed.

Kantoorgebouw in Amsterdam volledig verhuurd

De afgelopen maand heeft TREC Agency B.V. namens Kantoorexploitatie Duivendrecht B.V. twee huurovereenkomsten afgesloten voor het kantoorgebouw gelegen aan de Duivendrechtsekade 82 in Amsterdam.

Gemeente Utrecht verlengt samenwerking met Ad Hoc Beheer

Sinds 2019 wordt het leegstaande vastgoed van de gemeente Utrecht voorzien van tijdelijke invulling door Ad Hoc. Nu, twee jaar later, wordt deze samenwerking verlengd en mag Ad Hoc ook het komende jaar wederom het leegstaande vastgoed voorzien van tijdelijke invulling.

Transportbedrijf huurt 1.000 m2 commerciële ruimte in Rotterdam

Mike den Hollander Transport heeft een meerjarige huurovereenkomst getekend voor unit 11 aan de Overschieseweg te Rotterdam. 

Polestar heeft een nieuwe Space geopend in Amsterdam

Elektrische autofabrikant Polestar heeft haar nieuwste Space geopend aan de Van Baerlestraat 2-4 in Amsterdam. De Space heeft een oppervlakte van ca. 438 m² b.v.o. verdeeld over de begane grond en het souterrain. 

Stayinc. ontwikkelt grootschalig project op terrein Schellensfabriek

Op het terrein van de Schellensfabriek in het centrum van Eindhoven ontwikkelt Stayinc. een grootschalig nieuwbouwproject met 330 duurzame woningen. Het monumentale gedeelte van de oude stoffenfabriek blijft bestaan. Hierin komt de Schellens Stadshal: een plek die ruimte biedt aan de huidige creatieve huurders, maar ook aan pop-up-concepten en evenementen. Naar verwachting start de bouw in 2023.

Hoe de nieuwe zolderkamer voor eigen gebruik vergunningsplichtig werd

In dit artikel bespreekt jurist Jim Frielink de rimpelingen in het water die een gevolg zijn van de uitspraak van de Raad van State van 18 november 2020 en hoe die het woningdelen verder kunnen beperken.

Maarten van der Spek nieuwe Global Head of Strategy bij BNP Paribas REIM

BNP Paribas REIM heeft Maarten van der Spek aangesteld als Global Head of Strategy per 6 april. Van der Spek is gevestigd in Parijs en zal leiding geven aan een internationaal team verspreid over verschillende grote Europese steden. Hij zal rapporteren aan Laurent Ternisien, Chief Client Officer en lid van het Executive Committee van BNP Paribas REIM.

Bakkers|Hommen verwerft kantorenportefeuille voor €32 miljoen

Bakkers|Hommen verwerft, middels twee off-market transacties, een zevental kantoorgebouwen van een institutionele belegger en M7 Real Estate. De gebouwen zijn gelegen in de G4, met een concentratie in Rotterdam en Amersfoort.

Rotterdam en Amsterdam meest in trek bij Britse distributeurs

Distributeurs uit het Verenigd Koninkrijk richten sinds de Brexit hun pijlen voornamelijk op respectievelijk Rotterdam en Amsterdam, gevolgd door Roosendaal. Welke drie factoren zijn voor deze groep het meest van belang? Vastgoedadviseur Savills maakte een overzicht.