HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Realisatie 100 studentenwoningen in Hoorn stap dichterbij

Ontwikkelaar Oosterbaan Projecten BV wil circa 100 woningen bouwen op de locatie van een voormalige autogarage. Het gaat om studio's en appartementen voor starters, studenten en jongeren ontwikkelen.

Realisatie 100 jongerenwoningen in Hoorn stap dichterbij

Ontwikkelaar Oosterbaan Projecten BV wil circa 100 woningen bouwen op de locatie van een voormalige autogarage. Het gaat om studio's en appartementen voor starters, studenten en jongeren ontwikkelen.

VASCO-fulfilment B.V. huurt warehouse aan de Ringdijk in Ridderkerk

VASCO-fulfilment, sinds begin dit jaar gevestigd aan de Ringdijk heeft haar bedrijfsruimte met circa 7.000 m² uitgebreid.

Rax Finance verstrekt hypotheeklening voor een industrieel object in Maastricht

Rubber Resources B.V. uit Maastricht heeft bij Rax Finance een 1e hypothecaire lening van €2.500.000 afgesloten.

Flitsbezorger Getir bouwt darkstore om tot art store

Donderdag opende flitsbezorger Getir zijn allereerste art store in samenwerking met studenten van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Het pand fungeert gewoon als dark store, maar heeft een etalage met kunst.

Gemeente Nunspeet maakt tijdelijke bewoning bijgebouwen mogelijk

Speciaal voor jongeren die graag in de gemeente Nunspeet willen blijven wonen werkt het gemeentebestuur aan een regeling die het mogelijk maakt dat gastenverblijven, bijgebouwen (met voorzieningen) dan wel solitaire recreatieverblijven tijdelijk bewoond mogen worden.

In juli waren er minder faillissementen

Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gedaald. Er zijn in juli 16 bedrijven minder failliet verklaard dan in juni, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen is laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona.

Vergunningverlening onder de Omgevingswet; hoe zit het met de termijnen?

Na enkele keren uitstel wordt thans gekoerst op inwerkingtreding van de Omgevingswet per 1 januari 2023. Om u goed voor te bereiden op de inwerkingtreding, belichten de experts van Newground La op deze plek wekelijks een aspect ten aanzien van de Omgevingswet. Deze week belichten Pieter van der Woerd en Pim Oremans een belangrijk aspect in het kader van vergunningverlening, de geldende termijnen.

Haarlem en Velsen willen 350 woningen realiseren op Delftplein

Gemeente Haarlem, gemeente Velsen en Elan Wonen willen het Delftplein ontwikkelen en hier nieuwe woningen bouwen. De ambitie is om minimaal 350 woningen te bouwen, waarvan een groot deel sociaal (60%) en het overige deel middeldure woningen (40%).

Steeds meer mensen vertrekken uit de Randstad

In 2021 verhuisden opnieuw meer mensen vanuit de Randstad naar een gemeente daarbuiten. Het aantal verhuizingen naar de Randstad daalde licht. Het zijn vooral 30-plussers die de Randstad in toenemende mate verlaten. Dat meldt het CBS.

Kabinet maakt €100 miljoen beschikbaar voor versnellen flex- en transformatieprojecten

Het kabinet heeft €100 miljoen beschikbaar gemaakt om gemeenten, provincies en corporaties te helpen met het versnellen van flex- en transformatieprojecten.