HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Dirk van den Broek opent twee nieuwe supermarkten in Rotterdam

Supermarktketen Dirk van den Broek blijft het aantal filialen uitbreiden. In mei opent het bedrijf twee nieuwe winkels in Rotterdam. Het aantal winkels komt hiermee op 130 te staan en men lijkt nog niet te zijn uitgegroeid. 

R’estate Bedrijfshuisvesting verhuurt kantoorverzamelgebouw in Nijmegen

R’estate Bedrijfshuisvesting meldt dat vanaf begin dit jaar het nieuwbouw kantoorpand aan de Wijchenseweg 10-10R te Nijmegen in zijn geheel is verhuurd.

Conclusie Advocaat-Generaal Ettema: wanneer is er sprake van "in wezen" nieuwbouw

Recent is de Conclusie van Advocaat-Generaal Ettema gepubliceerd in de “Wollenstoffenfabriek” zaak. Deze zaak gaat over de vraag of de verbouwingswerkzaamheden in die zaak hebben geleid tot de vervaardiging van een nieuw onroerend goed.

Stec Groep: '15% van panden in hoofdwinkelstraten staat leeg'

Inmiddels staat volgens onderzoek van Stec Groep 15% van de panden leeg in de hoofdwinkelstraten. In de vijftien grootste binnensteden verdubbelde de leegstand in de afgelopen drie jaar. Naar verwachting neemt de leegstand door de coronacrisis verder toe.

Verzoek Hudon's Bay opnieuw afgewezen

Opnieuw is het verzoek van Hudson’s Bay afgewezen. Volgens het Amsterdamse gerechtshof heeft het warenhuis niet kunnen bewijzen dat er sprake was van verboden kartelvorming onder Nederlandse pandeigenaren.

Clarion Partners koopt grote logistieke ontwikkeling nabij Amsterdams havengebied

Fondsbeheerder Clarion Partners Europe heeft namens een van hun samengevoegde fondsen een logistieke ontwikkeling gekocht op het nieuw aan te leggen HoogTij-bedrijventerrein in Zaandam. Het grote magazijn wordt een maatwerkontwikkeling, bestemd voor de Nederlandse dochtermaatschappij van de toonaangevende Duitse 3PL-provider Fiege.

ABN AMRO: welk effect heeft een flinke rentestijging in Amerika op Nederlands vastgoed?

Het is niet het basisscenario van ABN AMRO maar toch de moeite waard om eens te bekijken wat de effecten op de huizenmarkt en bedrijfsinvesteringen zullen zijn als de rente in Amerika flink gaat stijgen.

In Medemblik wachten 23 basisscholen sinds 2010 op renovatie

Sinds 2010 wachten 23 basisscholen in de gemeente Medemblik op renovatie en nieuwbouw. De gemeente zit op dit moment in de financiële problemen, waardoor de scholen waarschijnlijk nog langer moeten wachten.

Omwonende Twello-Noord niet blij met woningbouwplannen

De gemeente Voorst heeft grootse plannen voor de noordkant van Twello. Er moeten namelijk 290 nieuwbouwwoningen komen. Omwonenden en erfgoedverenigingen zien dat echter niet zitten.

Syntrus Achmea verwelkomt 4 nieuwe huurders in Makado Beek 

Syntrus Achmea REF heeft namens het Achmea Dutch Retail Property Fund in winkelcentrum Makado Beek vier nieuwe overeenkomsten gesloten met Intersport, Pets Place, Boekenvoordeel en cadeauwinkel Twinql.

Syntrus Achmea verwelkomt vier nieuwe huurders in Makado Beek 

Syntrus Achmea REF heeft namens het Achmea Dutch Retail Property Fund in winkelcentrum Makado Beek vier nieuwe overeenkomsten gesloten met Intersport, Pets Place, Boekenvoordeel en cadeauwinkel Twinql.