HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Bax Music huurt 2.400 m2 winkelruimte in Woonmall Villa Arena Amsterdam

Bax Music verhuist van de James Wattstraat in Amsterdam Zuid-Oost naar Villa Arena. Hiermee gaat de retailer van een winkeloppervlakte van 700 m2 naar circa 2.400 m2 bvo op de begane grond.

1,5 miljard euro nodig om kantorensector aan klimaatdoel 2030 te laten voldoen

Slechts 63 procent van het kantooroppervlak in Nederland voldoet momenteel aan de strengere eisen van het Nederlandse klimaatpakket van 2030, zoals vastgesteld door de regering vorig jaar. Volgens onderzoek van Envalue heeft de kantorensector de komende zes jaar een investering van 1,5 miljard euro nodig om te kunnen voldoen aan deze doelen, laat staan om de kantoren tegen 2050 volledig Paris Proof te maken.

Montea Nederland ziet logistieke beleggingsmarkt weer aantrekken

De logistieke beleggingsmarkt trekt weer aan, concludeert ontwikkelende belegger Montea op basis van de eerste kwartaalcijfers van dit jaar. De Nederlandse tak van het Belgische beursgenoteerde concern boekte een huuromzet van 11,3 miljoen euro.

Coolblue opent flagshipstore in Rotterdam

Coolblue heeft in Rotterdam de winkelruimte, gelegen aan de Hoogstraat 196 A, gehuurd ten behoeve van een flagshipstore. Het gehuurde betreft de begane grond, eerste en tweede verdieping ter grootte van ongeveer 2.000 m2 BVO.

Winkelplint aan de Grote Markt in Dordrecht verkocht

Een particuliere belegger heeft vijf volledig verhuurde winkelruimtes aan de Grote Markt en de 's-Heer Boeijenstraat in Dordrecht verkocht.

ScheerSanders Advocaten huurt in kantoorvilla aan de Javastraat in Den Haag

De half vrijstaande monumentale kantoorvilla Javastraat 1C in Den Haag van circa 440 m2 vvo, is verhuurd aan ScheerSanders Advocaten, die begin 2025 hier kantoor gaat houden.

Arnhem zet in op 1.700 permanente opvangplekken voor asielzoekers

Arnhem gaat 1.700 permanente opvangplekken creëren voor vluchtelingen. Dat zijn er bijna 1.000 meer dan de stad op moet vangen volgens de Spreidingswet. 

'Overgangsrecht middenhuurwet hogere wiskunde, regel energielabel daarom nu'

Het overgangsrecht van de Wet betaalbare huur is hogere wiskunde. De wet wijzigt veel verschillende bestaande wetten en onderliggende regels, waardoor kleinigheden kunnen leiden tot grote verschillen in toepasselijk recht. Dat geldt ook voor het overgangsrecht voor energielabels. Advocaat Laurens Vrakking van IJzer Advocaten geeft een toelichting.

Meerdere huurders huren 6.000 m2 kantoorruimte in Tower Ten op de Zuidas

Meerdere huurders hebben in totaal 6.000 m2 kantoorruimte gehuurd bij het flexibele kantoorconcept Hoff in Tower Ten aan de Zuidas.

Snel inzicht in uitpondscenario's met nieuwe tool van Stellax en DatHuis

Stellax, een data-science bedrijf gespecialiseerd in residentieel vastgoed, heeft onlangs een nieuwe samenwerking aangekondigd met DatHuis, een innovatief marketing automation platform ontworpen voor makelaars en financieel adviseurs.

De Sleutels en Green Real Estate tekenen realisatieovereenkomst voor 275 woningen

De Sleutels, Green Real Estate en belegger Stichting Jakas hebben samen met bouwbedrijf Heembouw een realisatieovereenkomst getekend voor de nieuwbouw van 275 appartementen in de Lammenschansdriehoek in Leiden.