HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

CBS: 'Aantal faillissementen in juli laagste aantal in 20 jaar'

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald. Er zijn in juli 27 bedrijven minder failliet verklaard dan in juni, meldt het CBS. Het aantal faillissementen in juli was het laagste aantal na april 2000.

BAM en PGGM in gesprek om samenwerking uit te breiden

Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en Koninklijke BAM Groep zijn in gesprek om huidige samenwerking tussen PGGM en BAM PPP uit te breiden. Zo onderzoeken de partijen de mogelijkheden om hun samenwerking uit te breiden naar landen buiten BAM’s Europese thuismarkten, om zo te kunnen profiteren van de groei van de wereldwijde publiek private samenwerkingsmarkt. 

Kennemer Wonen doet onderzoek naar loden leidingen

Woningcorporatie Kennemer Wonen gaat het kraanwater bij huurwoningen van vóór 1960 onderzoeken. Bij woningen voor 1960 kunnen soms nog loden leidingen voorkomen en hierdoor kan lood in het kraanwater komen. Dat kan gezondheidsrisico’s opleveren en daarom neemt de woningcorporatie maatregelen. 

Jan Snel realiseert binnen vier maanden studentenwoningen in Maastricht

Het aanbod van studentenwoningen in Maastricht is in korte tijd uitgebreid. Zo heeft Jan Snel samen met C3 Living in vier maanden 252 hoogwaardige studentenwoningen gerealiseerd. De woningen zijn op 31 juli opgeleverd en liggen op een steenworpafstand van de universiteit. 

Column: Een terugblik op de voorspellingen voor 2020

Ed Bouterse, Head of Workthere Europe blikt in zijn nieuwste blog terug op de voorspellingen voor 2020 die hij in december vorig jaar heeft gedaan. Volgens Bouters was 2019 verreweg het meest veelbewogen jaar tot nu toe voor de flexibele kantorenmarkt, maar toen wist hij echter nog niet wat 2020 in petto had. Wat zijn zijn nieuwe voorspellingen voor de rest van het jaar?

'Kwart van de Nederlanders ontevreden met hun koophuis'

Maar liefst 25 procent van de Nederlanders is op dit moment niet gelukkig met hun koopwoning. Dit blijkt uit onderzoek van Kadasterdata.nl. Een van de belangrijkste redenen hiervoor lijkt een (te) hoge aankoopprijs te zijn. Van alle ondervraagden vindt een tiende dat ze, achteraf gezien, te veel hebben betaald voor hun huis. 

'Stijgende lijn faillissementen zet door, meer aan de hand dan corona'

Het afgelopen kwartaal verdubbelde het aantal grote bedrijven die omvallen, in vergelijking met het tweede kwartaal van 2019. Sinds 2017 is er een stijgende lijn te zien en deze trend zet zich wereldwijd versneld door. Dat blijkt uit onderzoek Euler Hermes. Volgens de kredietverzekeraar is de stijging niet alleen te wijten aan de coronacrisis. 

Welke aanbestedingen van het Rijksvastgoedbedrijf komen eraan?

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft onlangs een overzicht gepubliceerd met daarop alle werkzaamheden en aanbestedingen die op de planning staan. Deze geactualiseerde 'inkoopplanning' geeft marktpartijen zo inzicht in welke welke mogelijke opdrachten eraan komen, zodat zij zich goed kunnen voorbereiden. Klik verder voor het overzicht!

Welke beroepsgroepen werken het meeste thuis?

Nu thuiswerken de norm is geworden is het interessant om te zien welke beroepsgroepen hier het meeste gebruik van maken. Uit nieuwe cijfers van het CBS blijkt dat werknemers met een ICT-beroep in het tweede kwartaal van 2020 het vaakst (deels) vanuit huis werkten, het gaat om circa 40%. Hoe zit het met de overige beroepsgroepen?

Schneider Real Estate verkoopt bedrijfscomplex van ca. 12.500 m2

In Delfgauw heeft Schneider Real Estate een bedrijfscomplex van ca. 12.500 m2 verkocht.  Het moderne complex is gelegen op een perceel van circa 21.250 m² en is volledig verhuurd aan twee huurders.

'Kantorenmarkt verschuift van kwantiteit naar kwaliteit'

Dat het kantoorleven door Covid-19 drastisch is veranderd, is duidelijk. We werken steeds vaker thuis en verwachten daarom meer van ons kantoor, als we daar al heen gaan. Een shift van kwantiteit naar kwaliteit dus, die vooral de jongeren op de arbeidsmarkt moet aanspreken. Hoe ziet de toekomst er uit?