HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Gemeente Hardenberg verkoopt kavels in de gebiedsontwikkeling Havezate Es

De verkoop van kavels in woongebied Havezate Es in Hardenberg start na de zomer. Het bestemmingsplan dat de bouw van de 90 woningen mogelijk maakt is onherroepelijk. In het woongebied is plek voor ongeveer 90 vrijstaande woningen. De kavels in Havezate Es zijn zeer ruim, en liggen in een landelijke omgeving.

Mourik Groeven-terrein in Brunssum krijgt nieuwe bestemming

Provincie Limburg, gemeente Brunssum en Stadsregio Parkstad Limburg zien kansen voor een herontwikkeling van het terrein aan de Oostflank van Brunssum. Bedrijvigheid en natuurontwikkeling moeten de locatie nieuw leven inblazen. 

Nieuwe huurder voor The GRID Utrecht

APF International heeft een huurovereenkomst getekend met GITP B.V. en GITP Training & Opleiding B.V.. Zij huren per 1 augustus 2022 in kantoorgebouw The GRID, gelegen aan de Euclideslaan 251 te Utrecht.

Dit is het meest voorkomende type woning in Nederland

Uit onderzoek van CBS blijkt dat 36% van alle woningen een meergezinswoning was, zoals een appartement of een boven- of benedenwoning. 13% van de woningen was vrijstaand en 9% was twee-onder-een-kap. Maar wat is het meest voorkomend woningtype?

Voormalig Floriade Paviljoen in Haarlemmermeerse bos verkocht

De gemeente Haarlemmermeer heeft bekendgemaakt dat het voormalig Floriade Paviljoen in het Haarlemmermeerse bos is verkocht. “De verkoop van het paviljoen betekent een nieuwe impuls voor water en recreatie in Haarlemmermeer. Het gaat om een markant herkenningspunt in ons landschap”, zegt Mariette Sedee, wethouder van Vastgoed, Sport & Volksgezondheid, Water en Recreatie.

Pieter van Herk en Robin Jahshan lanceren Vastgoedrekening

Pieter van Herk en Robin Jahshan vertellen over hun nieuwe en unieke concept: Vastgoedrekening. “De Vastgoedrekening is interessant voor iedereen die een spaarsaldo heeft en dit voor langere tijd apart heeft staan. Dat kan je appeltje voor de dorst zijn of als je spaart met een specifiek spaardoel”, zegt medeoprichter Robin.

BPD koopt ruim 45.000 m2 groot terrein van sigarenfabrikant voor woningbouw

Op de voormalige fabriekslocatie van de Scandinavian Tobacco Group (STG) in Eersel wil BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling een nieuwe buurt ontwikkelen. Hiermee wordt de zeer gewenste uitbreiding van de woningvoorraad in Eersel aangevuld met woningen voor meerdere doelgroepen.

Bedrijventerrein ITC/PCT in Hazerswoude-Dorp krijgt eigen zonnepark

Op het bedrijventerrein ITC/PCT in Hazerswoude-Dorp is een tekort aan elektriciteit omdat het elektriciteitsnet te weinig capaciteit heeft. De gevestigde bedrijven kunnen daardoor niet uitbreiden. Een aantal ondernemers besloot daarom te onderzoeken of een eigen netwerk mogelijk is.

Gemeente Purmerend koopt voormalig ABN Amro-gebouw

De gemeente Purmerend heeft met de aankoop van het voormalig ABN-AMRO kantoor aan de Kalversteeg, hoek van de Koemarkt, een volgende stap gezet in de voorbereiding van het programma Binnenstad.

600 appartementen voor werkende jongeren klaar voor bewoning

BAM Wonen heeft in Utrecht Leidsche Rijn Centrum het appartementencomplex met 600 appartementen voor werkende jongeren opgeleverd aan maatschappelijk conceptontwikkelaar Change=.

Bedrijfsruimte aan de Industrieweg 8 in Geleen verhuurd

Recentelijk heeft een bedrijf, gespecialiseerd in opslag en transport van goederen, haar intrek genomen in de logistieke bedrijfsruimte op Bedrijventerrein Geleen.