HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Rains huurt winkelruimte van Urban Interest op Noordeinde in Den Haag

Urban Interest heeft een langdurige huurovereenkomst afgesloten met Rains voor de huur van een winkelruimte van circa 433 m2, waarvan circa 98 m2 winkelruimte op de begane grond aan Noordeinde 48 in het centrum van Den Haag.

AI-jaajajAI! Kunstmatige intelligentie is hier en het transformeert de vastgoedrealiteit

In vastgoed was AI lange tijd een buzzword, maar de realiteit begint nu echt door te dringen: AI is hier en het transformeert de manier waarop we vastgoed waarnemen, beheren en verhandelen, schrijven vastgoedfinancieringexperts Roel van de Bilt en Rob Wismans in deze tweewekelijkse blog voor VJ.

Radio VJ: Vergroenen kost 300 euro per m2, maar brengt volgens Winy Maas ook harde euro's op

'Weliswaar kost vergroening van daken en gevels zo'n 300 euro per m2, maar het levert veel op voor bijvoorbeeld de gezondheidsagenda en zorgt ervoor dat er minder geïnvesteerd hoeft te worden in het rioolstelsel,' zegt architect Winy Maas bij Radio Vastgoedjournaal. De nieuwe directeur van de Neprom Fahid Minhas ziet al hoe de bekostiging van al dat groen kan slagen.

Strukton Integrale Projecten overgenomen door Aiber Holding

Aiber Holding uit Breukelen heeft Strukton Integrale Projecten van Strukton gekocht. Aiber neemt de verplichtingen in de managementcontracten voor de klanten van SIP over en de medewerkers van SIP. 

Bluestream Investments verkoopt bedrijfspand in Den Helder

Bluestream Investments heeft een bedrijfpand van 4.090 m2 aan de Koperslagersweg 2 in Den Helder verkocht aan Nederburg Beleggingen.

ASR en Bouwinvest kopen Edge Eindhoven

Het Bouwinvest Dutch Office Fund heeft de 25.000 m2 kantoorruimte gekocht en het ASR Dutch Core Residential Fund heeft de 175 huurappartementen gekocht van het project Edge Eindhoven van Edge. 

7 procent meer winst voor VolkerWessels, meer focus op bouw en vastgoedontwikkeling in thuismarkten

VolkerWessels heeft over 2023 7 procent meer winst geboekt dan over 2022. Het bedrijf zegt zich meer te willen concentreren op bouw en vastgoedontwikkeling in Nederland en Duitsland en heeft de goed lopende telecom-, energie- en installatieactiviteiten aan de Zweedse investeringsmaatschappij Triton verkocht.

Voormalige kleifabriek Ginjaar in Leiderdrop verkocht voor transformatie naar appartementen

De voormalige kleiwarenfabriek Ginjaar aan de Doeslaan 34-38 in Leiderdorp is verkocht aan Voorhof VOF, een ontwikkelvennootschap van Bas van Dijk uit Leiden. Het bedrijf gaat in samenwerking met de gemeente Leiderdorp de ruim honderd jaar oude fabriek herbestemmen tot een appartementencomplex met circa 19 woningen.

Topvacature: Commercieel medewerker binnendienst bij Waltmann Bedrijfshuisvesting

Als commerciële binnendienst medewerker bij Waltmann Bedrijfshuisvesting doe je mee aan de werkzaamheden wat een bedrijfsmakelaardij met zich meebrengt. Je zult veel tijd achter de computer doorbrengen, waarbij ervaring met Office 365 en Realworks (makelaarsoftware) een pre is.

HDN: Sterke stijging in hypotheekaanvragen, vooral nieuwbouw trekt aan dankzij gunstige leennormen

In het eerste kwartaal van 2024 is het aantal hypotheekaanvragen met 26,4 procent gestegen vergeleken met een jaar geleden. Dat komt neer op 115.108 aanvragen. Vooral het aantal aanvragen voor nieuwbouwwoningen is gestegen vanwege de verruimde leennormen voor een woning met label A.

Newomij koopt nieuwbouwappartementen in Nieuwkoop

Newomij en Bolton tekenen de koop- en aannemingsovereenkomst voor de aankoop en realisatie van twintig nieuwbouwappartementen in het ontwikkelplan De Drie Linden in Nieuwkoop.