HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Werkvoorraad utiliteitsbouw iets toegenomen

In de utiliteitsbouw kwam de gemiddelde werkvoorraad uit op 10,4 maanden, een stijging van één tiende maand ten opzichte van mei. In de woningbouw namen de orderportefeuilles met twee tiende maand toe tot 13,6 maanden werk.

Woonpunt sloopt winkelcentrum in Maastricht ten behoeve van woningen

Woningcorporatie Woonpunt in Maastricht wil winkelcentrum Malpertuis in Maastricht slopen. Daarvan in de plaats moeten 61 woningen komen. 

De optimale gastreis is de optelsom van mens en slimme technologie

Bij elke accommodatie waar klanten worden ontvangen staat de beleving centraal. Het fysieke vastgoed heeft dan slechts een ondersteunende functie voor de totaalervaring. Het gebouw zorgt weliswaar voor de eerste indruk, maar direct bij binnenkomst moet het gebeuren: het wow-effect. “Bezoekers verwachten in hospitality & leisure steeds meer gemak”, zegt Christine Roest, senior consultant UX (User Experience) bij Drees & Sommer Netherlands.”

Greetz huurt ruimte in gebouw Apollo in Amsterdam

Met ingang van 1 oktober 2022 huurt Greetz B.V. circa 739 m2 kantoorruimte en 6 parkeerplaatsen in boetiekkantoor Apollo in Amsterdam Zuidoost.

De Jonge zet Eerste Kamer op verkeerde been over digitale stelsel Omgevingswet

De betrokken softwareleveranciers vinden dat minister De Jonge de Eerste Kamer niet goed heeft geïnformeerd over het Digitaal Stelsel Omgevingswet. De minister schetste een te optimistisch beeld over de staat van het DSO.

ORGfit neemt intrek in kantoorgebouw Athos op Maastricht-Airport

Langs de op- en afritten van de autosnelweg A2 bij MaastrichtAirport, is het kantoorgebouw Athos gelegen. Met ingang van 1 augustus 2022 is ORGfit de nieuwe huurder van circa 450 m² kantoorruimte op de 3e verdieping.

ORGfit huurt in kantoorgebouw Athos op Maastricht-Airport

Langs de op- en afritten van de autosnelweg A2 bij MaastrichtAirport, is het kantoorgebouw Athos gelegen. Met ingang van 1 augustus 2022 is ORGfit de nieuwe huurder van circa 450 m² kantoorruimte op de 3e verdieping.

WDCD huurt aan Kostverlorenkade in Amsterdam

What Design Can Do (WDCD) heeft circa 210 m² kantoorruimte gehuurd aan de Kostverlorenkade 132 in Amsterdam.

Montea koopt 68.000 m² logistiek vastgoed in Nederland

Montea heeft vier sites gekocht: drie in Nederland, in Zeewolde, Almere en Zwijndrecht en één in Avignon, Frankrijk. De totale investering bedraagt ca. €90 miljoen en laat de portefeuille met 4,5% groeien.

Energielabel verbeteren? Dit doet het met de marktwaarde van een woning

Dataspecialist Matrixian onderzocht in hoeverre het verbeteren van een energielabel effect heeft op de marktwaarde van een woning. Daarbij is gekeken naar data van alle woningtransacties in 2021.

Herontwikkeling Berghaus in Amsterdam weer stap dichterbij

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter en internationaal investeerder, ontwikkelaar en asset manager Round Hill Capital hebben een overeenkomst gesloten met aannemer BAM Wonen voor de realisatie  van Berghaus, nabij het World Fashion Centre in Amsterdam-West.