HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Een straatje erbij: Stip aan horizon voor vlottrekken woningmarktcrisis?

De Nederlandse woningmarktcrisis is een centraal thema in de actuele maatschappelijke discussies. Volgens het EIB kan het concept 'een straatje erbij' snel en concreet een oplossing bieden. De corporatiesector en commerciële woningbeleggers kunnen hierin hun maatschappelijke relevantie tonen.

Flitsbezorger Getir vertrekt waarschijnlijk uit Nederland

Flitsbezorger Getir zal deze week zijn mogelijke vertrek uit Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk aankondigen. Dat meldt Sky News op basis van interne bronnen.

Willy Naessens Nederland bouwt nieuw distributiecentrum van Jysk in Lelystad

Willy Naessens Nederland wordt hoofdaannemer voor het nieuwe distributiecentrum van Jysk in Lelystad. Het DC wordt 147.000 m2 groot en vervangt het tijdelijke DC in Lelystad.

Onderzoek: Duitse Mietspiegel-model mogelijk beter alternatief dan Wet betaalbare huur

De Wet betaalbare huur, momenteel versneld behandeld in de Tweede Kamer, veroorzaakt verdeeldheid tussen voor- en tegenstanders van het reguleren van aanvangshuurprijzen in de vrije sector. Als alternatief wordt vaak verwezen naar het Duitse Mietspiegel-model, zoals ook VVD-Kamerlid Peter de Groot doet. Een eerste onderzoek door onder meer de TU Delft kijkt of dit model een serieus alternatief vormt voor de Wet betaalbare huur.

SEGRO: ‘Ambitieuze toekomstplannen, op voorwaarde van duurzame groei’

Als een van de meest innovatieve ontwikkelaars en toekomstgerichte beleggers in logistiek vastgoed, is SEGRO niet alleen gericht op de verhuur van vierkante meters. ‘Het is weliswaar onze core business, maar onze rol is veel groter dan dat’, vertelt Eelco Ouwerkerk, Head of SEGRO Netherlands. ‘We dienen een economisch én maatschappelijk belang, en zijn ons daarvan erg bewust.’

Onderzoek VJ: Ruim 3.800 waarschuwingen voor kantoren zonder label C, 0 boetes

Ruim een jaar na de invoering van de label C-verplichting voor kantoren is er nog geen boete uitgeschreven. Dat blijkt uit een rondgang van VJ langs verschillende omgevingsdiensten en gemeenten. Wat daaruit opvalt, is dat de handhaving niet overal even hoog op de agenda staat. ‘De handhavingstaak is door het Rijk bij de gemeenten neergelegd, zonder dat er voldoende middelen ter beschikking zijn gesteld.’

Prijzen koopwoningen in maart 5,4 procent hoger dan vorig jaar

In maart 2024 waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 5,4 procent hoger dan in maart 2023. In vergelijking met februari van dit jaar stegen de prijzen met 0,7 procent.

Ruim 150 verouderde woningen in Roelofarendsveen maken plaats voor nieuwbouw

Woningcorporatie MeerWonen gaat 162 sociale huurwoningen in Roelofarendsveen slopen. Hier komt een nog onbekend groter aantal eengezinswoningen en appartementen voor terug.

Projecten voor sociale woningbouw stranden door Groningse parkeernorm

Twee projecten in de stad Groningen komen niet van de grond af door de kosten van de parkeerkelders. De bouwers willen daarom dat de gemeente het aantal vereiste parkeerplaatsen terugschroeft.

Den Haag Centraal krijgt 2.500 woningen en 130.000 m2 kantoor

De omgeving Den Haag Centraal krijgt ruimte voor voorzieningen en meer kantoren. In het gebied komen de komende jaren 2.250-2.500 woningen, 130.000 m2 kantoor en 21.140 m2 maatschappelijke voorzieningen, zoals huisartsen, apotheken, wijkcentra, onderwijs en cultuur.

Gelderland wil de komende vijf jaar 12.000 optopwoningen helpen realiseren

Provincie Gelderland wil de hoogte in bouwen. De provincie gaat gemeenten en woningcorporaties helpen om 12.000 optopwoningen te bouwen op daken van gebouwen.