HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Oordeel Hoge Raad over box 3 laat op zich wachten

Het oordeel van de Hoge Raad over de herstelwet voor box 3 laat nog even op zich wachten. De hoogste rechtsprekende instantie van het land komt waarschijnlijk in augustus met een oordeel. 

Ommetje met Tom & Colliers: Kantoren

Colliers gaat op pad met Ommetje met Tom. In deze videoreeks komt Colliers' specifieke kennis van de stad, architectuur en gebouwen samen met de interessante wetenswaardigheden van bankier Tom Jongbloed. 

Illegale onderverhuur: Nog altijd een probleem in de woningmarkt

Door het aanhoudende woningtekort is het probleem van illegale onderverhuur toegenomen. Het kan financiële schade veroorzaken door verlies van inkomsten en juridische kosten. Ook kan het leiden tot schade in de gehuurde woning in het kader van illegale praktijken. Advocaat Romy Verhoeff van Lexence legt uit welke stappen de verhuurder kan doorlopen om van een illegale onderhuurder af te komen en welke juridische valkuilen er zijn. Verhoeff is gespecialiseerd in commercieel huurrecht, procesrecht en vastgoed gerelateerd verbintenissenrecht.

Rampzalige gevolgen voor verhuurders: Woningdelers kunnen straks per direct veel minder huur betalen

Een verborgen nieuwe regeling in het kader van het Wetsvoorstel betaalbare huur zal - indien de wet wordt aangenomen - immense gevolgen hebben voor de woningverhuur aan meerdere bewoners. Als meer dan twee bewoners geen duurzame gemeenschappelijke huishouden vormen, valt het huurcontract onder het puntenstelsel voor kamerhuur. Advocaat Huib Hielkema legt uit hoe het zit.

Van der Valk wint van waterspitsmuis en mag bouwen in Alphen aan den Rijn

Van der Valk mag een hotel gaan bouwen aan de Gouwelandenlaan in Alphen aan den Rijn. De keten krijgt een ontheffing voor het beschadigen en vernielen van voortplantingsplaatsen of rustplaatsen van de waterspitsmuis.

Seko Logistics huurt 18.750 m2 op Schipgol Logistics Park

CBRE Investment Management heeft een huurovereenkomst gesloten met logistiek dienstverlener Seko Logistics voor de huur van ruim 18.750 m2 logistieke- en kantoorruimte in fase A en B van het in 2018 opgeleverde DC Schiphol aan de Naritaweg 2-8, Rozenburg op Schiphol.

Ivy Technology eerste huurder in nieuw distributiecentrum P3 Amstelveen

Ivy Technology is de eerste huurder in het nieuwe distributiecentrum P3 Amstelveen. Het reparatie- en servicebedrijf voor elektronica huurt 13.726 m2, zo'n 50 procent van het complete DC.

Wereldhave sluit overeenkomst met Stichting Welkom voor Cityplaza in Nieuwegein

Wereldhave heeft een overeenkomst gesloten met Stichting Welkom voor Cityplaza in Nieuwegein. Deze stichting gaat een nieuwe kringloopwinkel openen van circa 466 m2 gelegen aan de Markt in Nieuwegein.

Arbeidsbemiddelaar koopt zestien bouw- en groenpercelen in Edisonpark Vlissingen

Arbeidsbemiddelaar Regio heeft recentelijk een pakket van zestien bouw- en groenpercelen, met een totale oppervlakte van ca. 29.000 m2, aangekocht op het Edisonpark in Vlissingen.

Eén op de acht tachtigplussers woont halve eeuw op dezelfde plek

Begin 2023 woonde één op de acht 80-plussers al vijftig jaar of langer op hetzelfde adres. Dit kwam het meest voor in Staphort (31 procent). Maar ook in landelijke gemeenten, zoals Tubbergen (26 procent), Dinkelland (27 procent) en Losser (25 procent), komt dit vaker voor.

Rabobank herfinanciert woningportefeuille van Anders Invest

Rabobank heeft één van de woningportefeuilles van Anders Invest geherfinancierd. De recent opgeleverde Dichterskwartier-portefeuille bij het centrum van Harderwijk bestaat uit 196 huur- en 24 koopwoningen. De woningen worden verhuurd in het gereguleerde en middensegment.