HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Eindhoven maakt kamerverhuur makkelijker voor studenten

Het is voor particulieren in Eindhoven eenvoudiger geworden om een kamer te verhuren. Het hoofddoel van de zogenaamde hospitaregeling is te zorgen voor meer studentenkamers. Vooral internationale studenten vinden door krapte op de woningmarkt erg moeilijk een kamer.

ING Research: 'Stabilisatie van de woningmarkt is ook afkoeling'

Recente ontwikkelingen wijzen erop dat de Nederlandse woningmarkt afkoelt. Zo ligt de geringe huizenprijsstijging van 0,1% in juni in lijn met de afvlakking van de prijzen richting stabilisatie uit ons basisscenario. Een flinke daling van de huizenprijzen achten we op dit moment nog minder waarschijnlijk.

Top vacature: Analist Commercial Real Estate bij OIMIO

OIMIO bestaat iets meer dan 2 jaar en is een nog jong onderdeel van NIBC Bank. Het bedrijf groeit snel en is een opkomende naam in de markt. OIMIO zoekt daarom versterking om de verdere groei vorm te geven.

GaragePark opent eerste park in Limburg

Vrijdag lanceert GaragePark officieel hun park op bedrijventerrein De Hulst in Venray. Op de begane grond bouwde de marktleider het afgelopen jaar vijftig boxen van 21 m2 en twee boxen van 17 m2. Dit is het eerste GaragePark in Limburg waar ondernemers en zzp’ers vanuit een multifunctionele garagebox kunnen ondernemen.

FOX Global Logistics huurt 22.000 m² van Smartlog Rotterdam 9

DHG heeft een huurovereenkomst gesloten met FOX Global Logistics voor de huur van Smartlog Rotterdam 9 DC1.

EnergyZero huurt kantoor- en horecaruimte in Las Palmas in Rotterdam

APF International heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met softwarebedrijf in de energiemarkt, EnergyZero B.V. voor de huur van ca. 806 m² v.v.o. kantoorruimte in multi-tenant kantoorgebouw Las Palmas op de Kop van Zuid in Rotterdam. Tevens neemt Coffeecompany intrek in het gebouw met 149 m² v.v.o. gehuurde horecaruimte op de begane grond.

Halfjaarcijfers Savills: ondanks minder transacties omzetstijging van 9%

Savills kondigt vandaag haar halfjaarcijfers van 2022 aan. Volgens CEO Mark Ridley heeft het bedrijf tot nu toe in 2022 goed gepresteerd, hoewel hij verwacht dat met de hoge inflatie en situatie in Oekraïne de vastgoedtransacties tijdelijk zal verminderen.

Interzorg vraagt vergunning aan voor 176 zorgappartementen in Assen

Interzorg Assen heeft een vergunning aangevraagd voor een nieuw zorgcomplex. Het gebouw moet naast het huidige pand gebouwd worden.

Een hypotheek aanvragen gaat steeds lastiger worden

Een aantal hypotheekverstrekkers gaat de mogelijkheden voor maatwerk vors beperken, melden verschillende hypotheekadviseurs aan de Telegraaf. Hierdoor gaat het straks voor veel Nederlands lastiger worden een hypotheek te krijgen.

Woningprijzen stegen minder hard in 2e kwartaal 2022

De woningprijzen stegen in het 2e kwartaal van 2022 minder hard, toch kostte een woning gemiddeld 17% meer dan een jaar eerder, zo'n 17%. De sterk gestegen hypotheekrente zien we pas volgend kwartaal terug in de woningprijs en het aantal transacties, blijkt uit cijfers van het Kadaster.

Transformatie Korenpassage Apeldoorn eindelijk in zicht

Door de aankoop van de Korenpassage in Apeldoorn door Johan Roorda voor ruim €2 miljoen, komt transformatie van het niet goed lopende winkelstraatje mogelijk in zicht.