HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Aangepast renovatieplan voor Museum Boijmans Van Beuningen

Het Rotterdamse college van B&W en de directie van Museum Boijmans Van Beuningen hebben met elkaar een definitief renovatieplan voor het museumgebouw vastgesteld. In totaal gaat het om een investering van €223 miljoen. Dat is €44 miljoen meer dan de eerder door de raad beschikbaar gestelde middelen. Wat zijn de plannen? 

Nieuwe hypotheek beloont woningeigenaren voor verduurzaming

CMIS Group lanceert vandaag een nieuwe hypotheek. Impact Hypotheken beloont de aankoop en het bezit van woningen met minimaal energielabel A én het verduurzamen van woningen met alle overige energielabels.  Het hypotheeklabel maakt geen onderscheid tussen energiezuinige woningen en woningen die worden verduurzaamd.

Rotterdams college stemt in met Masterplan Brainpark I

Het Masterplan legt de belangrijkste uitgangspunten voor de ontwikkeling van Brainpark I vast. Na besluitvorming door de gemeenteraad gaat de gemeente samen met ontwikkelaars de plannen verder uitwerken. Het betreft onder meer een project van Bakkers | Hommen met ongeveer 775 sociale en middenhuur appartementen met voorzieningen aan de Max Euwelaan.

'Biodiversiteit rondom gebouwen in 2030 verdubbeld’

Twee keer zo veel groene, biodiverse vierkante meters in de gebouwde omgeving in 2030. Dat is de basis voor een doelgerichte samenwerking van de organisaties NL Greenlabel en Dutch Green Building Council (DGBC). Lodewijk Hoekstra (NL Greenlabel) en Annemarie van Doorn (DGBC) bezegelden die nieuwe samenwerking door op dinsdag 30 november een intentieverklaring te ondertekenen.

Synchroon verkoopt Porseleinen Toren in Delft aan Redevco

Ontwikkelaar Synchroon heeft de nieuwbouwontwikkeling De Porseleinen Toren in Delft verkocht aan Redevco.  Het nieuwbouwprogramma bestaat uit een woontoren met 85 huurappartementen, ongeveer 200 m2 horeca en 17 stadswoningen (koop) met stallingsgarage en daktuinen.

Kloof tussen gecertificeerde en niet-gecertificeerde kantoren zal toenemen

Uit het EMEA sustainability rapport van CBRE blijkt dat gecertificeerde kantoren hogere huuropbrengsten en lagere leegstand opleveren dan kantoorgebouwen die niet voldoen aan de ESG-normen. CBRE onderzocht de relatie tussen duurzaamheidscertificeringen en de huren die kantoorgebouwen behalen in 15 Europese steden.

Rij- en hoekwoningen werden in oktober het meest overboden

Iedere maand bekijkt Ortec Finance de Nederlandse woningmarkt. Wat opviel in de maand oktober is dat de overbiedingen op rijwoningen voor het eerst hoger zijn dan de overbiedingen op appartementen. Daarnaast vlakte de prijsontwikkeling in de Randstad af. 

Amersfoort zet de ontwikkelkaders voor Kop van Isselt op een rij

Het ontwikkelkader voor de Kop van Isselt in Amersfoort zal over twee weken worden besproken door de gemeenteraad. Amersfoort wil het gebied geleidelijk veranderen van een industrie- en bedrijventerrein in een wijk waar je kunt wonen, werken, recreëren en ontmoeten. Het wordt een deelontwikkeling van de gebiedsontwikkeling Langs Eem en Spoor.

Uniek Bedrijfsmakelaars verhuurt en verkoopt circa 10.000 m²

Uniek Bedrijfsmakelaars heeft meerdere bedrijfsruimtes in onder meer Almelo, Apeldoorn en Roermond verhuur en verkocht. In totaal is ruim 2.500 m2 aan commercieel vastgoed en grond verhuurd en verkocht. Lees verder voor het overzicht en de koop- en huurprijzen. 

Thijs Guinee gestart bij Altera Vastgoed als Performance & Valuation Analist

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed (hierna “Altera”) maakt de komst bekend van Thijs Guinee.

AM levert laatste woningen van gebiedsontwikkeling Park Hooglede op

Onlangs werd in Vlaardingen feestelijk stilgestaan bij de oplevering van de 10e en daarmee laatste fase van het project Park Hooglede. Park Hooglede ligt op het terrein van het voormalige Holy (Vlietland) Ziekenhuis, direct aan de Vlaardingse Vaart.