HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Blauwhoed en Koers tekenen voor 158 sociale en middeldure huurwoningen

Slachthuisstraat Ontwikkeling CV, een samenwerking van Blauwhoed en Koers, heeft een koopovereenkomst getekend met woningcorporatie ZVH uit Zaandam voor de realisatie van het project Timbr. In dit plan worden 158 sociale en middeldure huurwoningen gebouwd.

KPMG-rapport: Politieke inmenging en rentestijgingen grootste belemmeringen voor vastgoedbedrijven

Politieke inmenging en de stapeling van wet- en regelgevingen zijn de grootste belemmeringen waar de vastgoedsector tegenaan loopt. Dat blijkt uit een rondgang van KPMG onder vijftien grote vastgoedbedrijven, waaronder acht bouwers en ontwikkelaars en zeven financiers en investeerders.

Radio VJ: 'We hebben de financieringsmarkt verslagen, waarom denkt iedereen dan dat de bank dicht is?'

'Het is moeilijk weg te krijgen, dat sentiment dat we niet open zijn. In 2023 is onze leningportefeuille juist gegroeid en voor dit jaar lopen we al voor op de productie van 2023.' Dat zegt Hein Wegdam, hoofd Real Estate Finance bij ING Bank.

Meerderheid Kamer wil planbatenheffing tegen speculatie grondprijzen

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een motie van de SP om een voorstel van een planbatenheffing uit te werken. Hiermee moeten grondeigenaren belasting betalen over de meerwaarde als gevolg van een gewijzigd bestemmingsplan.

Garbe realiseert build to suit logistieke ontwikkeling op XL Business Park in Almelo

Garbe Industrial Real Estate Netherlands realiseert samen met Rasmala Investment Bank een duurzame build to suit logistieke ontwikkeling van 40 miljoen euro op XL Business Park in Almelo.

Zes bedrijven krijgen typegoedkeuring voor modulaire woningen

Zes bedrijven die modulaire woningen bouwen, hebben een typegoedkeuring gekregen. Hiermee hoeven de woningen niet meer in elk project te worden getoetst aan de wettelijke vereisten. Dit moet de woningbouw versnellen omdat de vergunningverlening sneller verloopt en gemeenten minder capaciteit nodig hebben.

Winkelleegstand loopt op naar ruim 8 procent

De winkelleegstand in de veertig grootste steden is in het eerste kwartaal van het jaar opgelopen naar 8,3 procent. Dat komt neer op  433.000 vierkante meter aan ongebruikt vastgoed, blijkt uit cijfers van Colliers. Van de 31.000 winkels in stadscentra staan er nu ruim 2.500 leeg.

Kritische Keijzer en De Groot willen meer tijd voor huurwet: ‘Onderbouwing rammelt aan alle kanten’

Peter de Groot (VVD) en Mona Keijzer (BBB) vroegen tijdens het plenaire debat over de Wet betaalbare huur de Tweede Kamer met klem om meer tijd. Zij willen de stemming over het reces heen tillen en hekelen de snelheid waarmee de minister het voorstel er doorheen wil krijgen. ‘De onderbouwing rammelt aan alle kanten’, zei De Groot.

Ingenieursbureau verlengt en breidt uit in Poortugaal

Fluor Consultants heeft de huurovereenkomst voor kantoorruimte aan de Hofhoek 20-48 in Poortugaal uitgebreid en verlengd. Het ingenieursbureau huurt nu met ongeveer 2.800 m2 het grootste gedeelte in het kantoorgebouw.

Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen

Rudy Ligtenberg is benoemd tot directeur-bestuurder van de Twentse corporatie Mijande Wonen. Ligtenberg vervulde deze functie al als interim sinds het vertrek van Melanie Maatman in november 2023.

Gera Esser ad interim directeur-bestuurder Rondom Wonen

Gera Esser is per 1 mei de directeur-bestuurder ad interim van Rondom Wonen. Zij volgt Lucas de Boer op die naar woningcorporatie Laurentius in Breda vertrekt.