HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Urban Interest boekt mooie winst

Patrizia klantenenquête 2022: 60% zegt meer in vastgoed te willen beleggen

Patrizia heeft de resultaten bekendgemaakt van zijn tweede jaarlijkse klantenenquête onder 100 Europese institutionele beleggers. Hieruit blijkt dat De groeiende belangstelling van beleggers voor infrastructuur gaat niet ten koste van vastgoedbeleggingen. 60% van de ondervraagden zegt van plan te zijn het aandeel van vastgoed in hun beleggingsportefeuille in de komende vijf jaar te vergroten.

Den Breejen Invest koopt kantoorgebouw in Sliedrecht

Den Breejen Invest B.V. heeft recent een kantoorgebouw gekocht aan het Stationspark 200 te Sliedrecht. Het vrijstaande gebouw (bouwjaar 1993) bestaat uit 3 bouwlagen van in totaal ca. 2.222 m2 kantoorruimte.

Shirley Bröcker versterkt AM als ontwikkelingsmanager

Shirley Bröcker (33) is in dienst getreden bij gebiedsontwikkelaar AM. In de functie van ontwikkelingsmanager versterkt zij het team van AM Midden. Met de komst van Shirley Bröcker is AM nog beter in staat om nieuwe, dynamische gebieden te creëren met gebruikers en bewoners.

Cees Engel van omstreden camping Fort Oranje overleden

Cees Engel, het voormalige eigenaar van 'probleemcamping' Fort Oranje is overleden, melden verschillende media. Het nieuws kwam via zijn juridische adviseur op twitter naar buiten.

Omgevingsvergunning verleend voor transformatie winkelcentrum Waterland in Spijkenisse

De gemeente Nissewaard heeft voor de transformatie van winkelcenturm Waterland in Spijkenisse een omgevingsvergunning verleend.  

China verlaagt onverwacht rente

Snelweg Transport breidt uit naar een tweede locatie in Schiedam

Mileway heeft recentelijk een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 3.359 m² bedrijfsruimte, 409 m² kantoorruimte en 22 parkeerplaatsen. Het bedrijfscomplex is gelegen aan de Mercuriusweg 12a in Schiedam en voorzien van onder andere 7 loading docks en 2 overheaddeuren.  

Kentering op woningmarkt: negatieve prijsontwikkeling in 151 gemeenten

In juni 2022 was de prijsontwikkeling op de woningmarkt een halve provent lager dan in mei. De gemiddelde prijsstijging kwamt slechts uit op 0,2%. Deze ontwikkeling past in de dalende tendens van de afgelopen maanden waarbij het aantal gemeenten met een negatieve prijsontwikkeling sterk toeneemt.

Kwart bedrijfs- en overheidsgebouwen heeft extreem hoog gasverbruik

Terwijl het nieuws wordt overheerst door een dreigende energiecrisis, heeft een kwart van de utiliteitsgebouwen in Nederland nog een extreem hoog gasverbruik. Dat ligt bij deze panden 2 tot 4 keer zo hoog als bij verduurzaamde gebouwen. Vooral de kleinere, oudere panden (winkels, kantoren, bedrijfshallen, scholen) scoren slecht. Dit blijkt uit analyses van Taskforce Label A. 

'Omdat de sociale huurprijsgrenzen bevroren zijn komen projecten onder druk te staan'

Voor de artikelenreeks over bouwkosten sprak Colliers onlangs met Kobbe Vink, Senior Projectontwikkelaar bij Mooiland: "Overeenkomsten waar extreme prijsverhogingen worden doorgevoerd en waar de bouw nog niet is gestart, worden in een aantal gevallen ontbonden. "