HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Techtronic Industries huurt ruim 1.300 m2 aan Laan van Europa 450 in Dordrecht

Techtronic Industries Benelux heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van ca. 870 m2 kantoorruimte in combinatie met 500 m2 bedrijfsruimte in het bedrijfsgebouw aan de Laan van Europa 450 in Dordrecht.

Twee nieuwe huurders voor Rotterdamse kantoorvilla

De kantoorruimte van ongeveer 244 m2 op de eerste en tweede verdieping van de kantoorvilla aan de Schaardijk 434 in Rotterdam is verhuurd.

'Rente gaat vanaf 2025 flink omhoog'

Als je op zoek bent naar vastgoedfinanciering, dan kun je het maar beter lang vastzetten, waarschuwt monetair econoom Sylvester Eijffinger. ‘De nominale rente gaat vanaf 2025 fors omhoog,’ voorspelt hij.

Huurinkomsten NSI stijgen, maar direct resultaat daalt met bijna 17 procent

NSI zag de bruto huurinkomsten over het eerste kwartaal met 2,5 procent. Daartegenover staat een forse daling van het directe resultaat met 16,8 procent tot 7,1 miljoen euro.

Habion verkoopt 94 sociale huurwoningen aan Den Reast Rentals

Ouderenhuisvester Habion heeft 94 sociale huurwoningen in Oldenzaal verkocht aan Den Reast Rentals uit Deurningen. De gemeente Oldenzaal heeft een positieve zienswijze afgegeven, onder andere op voorwaarde dat de koper een lokaal bestendige partij is. In de woningen wonen met name 55+’ers.

Minister De Jonge: 'Groepswonen is omzeilen WWSO'

Met het gebruik van groepscontracten wordt de WWS omzeild. Dat zegt minister De Jonge in reactie op Kamervragen in aanloop naar het debat over de Wet betaalbare huur. Advocaat Laurens Vrakking van IJzer Advocaten schrijft in deze blog voor VJ dat De Jonge ten onrechte aanvoert dat de wijziging alleen maar een 'verduidelijking' is. Vrakking verwacht dat maandag een verhit debat tussen De Jonge en de Tweede Kamer.

'Bouwkosten blijven de komende jaren onzeker'

De bouwsector heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke stijging gezien in materiaalprijzen en arbeidskosten, waardoor bouwprojecten onder toenemende druk komen te staan. Op dit moment is er enige stabilisatie in het prijsniveau, maar de toekomst blijft onzeker. Strengere regelgeving en hogere duurzaamheidsambities zullen de kosten van bouwprojecten verder verhogen, schrijft Frank Michielen, consultant en specialist op het gebied van bouwkosten bij AT Osbourne, in deze bijdrage voor VJ. 

Een op de vijf shopt online door wachtrij in de winkel

Eén op de vijf consumenten shopt liever online vanwege de lange rijen in de winkels. Ook het gebrek aan tijd zorgt ervoor dat mensen online shoppen, terwijl ze liever naar de winkelstraat zouden gaan. 

Voormalig fabriekscomplex in Middelstum (Groningen) verkocht

Het voormalige fabriekscomplex van Labor Pallet aan de Laborweg 4 in het Groningse Middelstum is verkocht aan Eemsned. 

Dura Vermeer, Amvest en Ymere ontwikkelen 450 woningen in Hoofddorp

Ymere heeft de grondpositie Victoriapark-midden in Hoofddorp verkocht aan de ontwikkelcombinatie Victoriapark CV. Die bestaat uit Dura Vermeer Bouw Midden West en Amvest. In aanvulling op de koopsamenwerkingsovereenkomst is de anterieure overeenkomst met de gemeente Haarlemmermeer overgenomen van Ymere.

Vastned verkoopt Rokin Plaza voor 100 miljoen

Vastned heeft Rokin Plaza aan de Kalverstraat 11-17 en Rokin 12-16 in Amsterdam verkocht aan een private investeringsmaatschappij. Hiervoor is een bedrag betaald van 100 miljoen euro.