HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Met tussendoelen onder de 1,5 graad blijven

Op de lange termijn mag de aarde niet meer dan 1,5 graad opwarmen. Maar dat is alleen haalbaar met tussendoelen voor de korte termijn. Dutch Green Building Council heeft die nu opgesteld. 

Provast ontwikkelt nieuw kantoor ANWB

In het hart van het Central Innovation District (CID) in Den Haag ontwikkelt Provast het nieuwe kantoor van de ANWB. De ANWB wordt gebruiker en tevens eigenaar van het gebouw. Deze nieuwe hub wordt de ontmoetingsplek voor de medewerkers, leden en bezoekers van de ANWB.

Lelystad krijgt een nieuw woongebied: Hooghe Bomen

Centrada realiseert tussen het politiebureau en de Grietenij, in Stadscentrum Zuid, de komende jaren (2022 – 2024) in totaal 303 appartementen, voor diverse doelgroepen.

Ballast Nedam Development presenteert Natuurhuis van stro

Wie het sprookje kent, weet dat het met het eerste varkentje uit 'De drie kleine biggetjes' niet goed afliep. Hij bouwde namelijk een huisje van stro dat in één keer door de boze wolf werd weggeblazen. Toch durft Ballast Nedam Developmemt het aan om ook een huis van stro te ontwikkelen. Eéntje die prima blijft staan en ook nog vriendelijk is voor het milieu. 

Plegt-Vos huurt bedrijfspand van ca. 5.000 m2 in Almelo

Plegt-Vos heeft een langjarige huurovereenkomst getekend voor het bedrijfspand aan Bedrijvenpark Twente 20 in Almelo. Het pand heeft een totale oppervlakte van circa 6.370 m2.

'Door huurinkomsten ingrijpend te reguleren, stevenen we in noodvaart af op een infarct op de woningmarkt'

Op verzoek van Vastgoedjournaal reageert Heimstaden op de reguleringsplannen van minister De Jonge, die vandaag bekendgemaakt werden. De woningverhuurder vindt dat verdere regulering van de huurprijzen wordt gepresenteerd als een oplossing voor het tekort aan betaalbare huurwoningen, maar dat is onzin. Lees hier de hele reactie. 

Hoe werd Den Haag de snelst groeiende stad voor startups in Nederland?

Arcady en Cobra CRM  huren kantoorruimte The Mayor

Aedes over kabinetsplannen: 'Positief voor middeninkomens; zeer negatief voor 700.000 sociale woninghuurders'

Koepelorganisatie voor woningcorporaties, Aedes, reageert op de huurreguleringsplannen van Hugo de Jonge. De oorzaak dat huurders problemen hebben om rond te komen en hun huur te betalen zit vaker in een te laag inkomen dan een te hoge huur, aldus Aedes. Lees hier de volledige verklaring. 

Dura Vermeer opent kantoor in Amersfoort

Vanwege de toenemende groei van het aantal opdrachtgevers, projecten en medewerkers in het midden van het land heeft ontwikkelende bouwer Dura Vermeer onlangs een kantoor geopend in Amersfoort. 

‘Zonder niet-bancaire kredietverstrekkers is de verduurzamingsoperatie van commercieel vastgoed in Europa niet haalbaar’

CBRE Investment Management lanceert vandaag een nieuw rapport over de rol van financiering in de verduurzaming van commercieel vastgoed zodat het voldoet aan de toekomstige ESG-normen (Environmental, Social en Governance).