HomeVerzekeringenVerkeerBestelautoverzekering

Bestelautoverzekering

Bent u een zelfstandige en wilt u dat schade aan uw bestelauto goed verzekerd is? Sluit dan een bestelautoverzekering af.

In Nederland is het wetterlijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten waarmee in ieder geval alle schade die (de bestuurder van) zijn/haar auto in het verkeer aan andere personen of voortuigen veroorzaakt, wordt gedekt.

  • WA: de schade die u met uw auto veroorzaakt wordt vergoed, maar niet de schade aan uw eigen auto
  • WA + beperkt casco (ook wel WA plus genoemd): hiermee wordt ook de schade aan uw eigen auto vergoed bij brand, diefstal, storm, ruitbreuk enzovoort. Schade aan uw eigen auto die u zelf hebt veroorzaakt wordt niet vergoed
  • WA + volledig casco (ook wel All Risk genoemd): ook alle schade aan uw eigen auto wordt hiermee vergoed.

Aanvullende verzekering
Als u zich over de bestelwagenverzekering laat adviseren, heeft u tevens de mogelijkheid om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de schade-inzittendenverzekering, de ongevallen-inzittendenverzekering en de aanvulling eigen vervoer. Met aanvulling eigen vervoer verzekert u bezittingen die in de bestelauto liggen, maar geen onderdeel zijn van het voertuig.

Vergelijken loont bij uw bestelauto verzekering
Heeft u al een verzekering voor uw bestelauto? Dan loont het om te kijken of de verzekering voordeliger kan. Ook hiervoor kunt u met een adviseur van Estade contact opnemen.