HomeWoerden

Woerden

03-05-2018

Woerden is een stad en gemeente in het westen van de Nederlandse provincie Utrecht, in het oosten van het Groene Hart. De gemeente bestaat uit de kernen Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. De gemeente Woerden heeft 50.727 inwoners en de stad Woerden heeft 36.310 inwoners.

Woerden is een stad en gemeente in het westen van de Nederlandse provincie Utrecht, in het oosten van het Groene Hart. De gemeente bestaat uit de kernen Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. De gemeente Woerden heeft 50.727 inwoners en de stad Woerden heeft 36.310 inwoners.

De plaats Steinhagen in Duitsland is een partnerstad van Woerden. Deze officiële vriendschapsband bestaat sinds 1972 en is ontstaan in een tijd waarin ook veel andere Europese steden jumelages met elkaar sloten. De band tussen de twee steden wordt onder andere geuit in bezoeken van de gemeentebesturen aan elkaar en uitwisselingsprojecten tussen scholen uit beide gemeenten.[7] Er is in Woerden een weg die de Steinhagenseweg heet. Ook heeft het Minkema College een uitwisselingsproject met Steinhagen.

Deel dit artikel: Twitter LinkedIn Facebook