HomeVlagtwedde

Vlagtwedde

03-05-2018

Het dorp Vlagtwedde ligt in de gelijknamige gemeente in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Groningen in de streek Westerwolde. Het dorp was tot 1889 ook de hoofdplaats van de gemeente.

Het dorp Vlagtwedde ligt in de gelijknamige gemeente in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Groningen in de streek Westerwolde. Het dorp was tot 1889 ook de hoofdplaats van de gemeente. Omdat Sellingen echter meer centraal in de gemeente ligt is het gemeentehuis toen verplaatst. Het dorp heeft ongeveer 3400 inwoners.

Het dorp Vlagtwedde heeft een centrumfunctie voor het noordelijk deel van de gemeente. Zo heeft het twee basisscholen, te weten een openbare basisschool O.B.S. De Clockeslach en een christelijke basisschool C.B.S. De Zaaier. Deze zijn sinds 2008 in de multifunctionele accommodatie 't Aambeeld gevestigd tezamen met een vestiging van de muziekschool Zuid-Groningen, de stichting Rzijn en de peuterspeelzaal 't Hummelhoeske.

Het dorp heeft een redelijk uitgebreid winkelbestand:een bakkerij,een juwelier, een drogisterij, een kledingwinkel etc. Verder is er een aantal horecagelegenheden: enkele kroegen, een discotheek ("De schutstal") en verschillenderestaurants.

Deel dit artikel: Twitter LinkedIn Facebook