HomeUganda

Uganda

03-05-2018

Oeganda, of Uganda, is een land dat op de evenaar in Oost-Afrika ligt. Rechts van Oeganda grenst Zuid-Soedan, Kenia, Tanzania, Rwanda en congo-Kinshasa.

Oegana is een rebubliek die staatkundig in 77 districten onderverdeeld is, verspreid over vier regio's. Oeganda werd op 9 oktober 1962 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Naast Oegana zijn er nog vier andere koninkrijken: Ankole, Bunyoro- Kitara, Busoga en Tora.

De huidige President van Oegana is: Yoweri Kaguta Museveni.

Taal

De officiële taal in Oeganda is Engels, maar niet iedereen kan de taal ook goed spreken. Dit komt door de kwaliteit van het onderwijs die er wordt gevolgd. Ook word er veel Swahili gesproken. 

Klimaat

Oeganda ligt gelegen op de evenaar. Daardoor is er weinig variatie in de temperatuur. De gemiddelde temperatuur van Oeganda is overdag tussen 25 en 32 graden. In het Zuidwesten van Oeganda is de hoogte van het land wat minder hoog, daardoor is de temperatuur ook een stukje lager. Daar is het gemiddeld 21 tot 23 graden overdag. Binnen een kalenderjaar is het verschil in de gemiddeldetemperatuur slechts 2 tot 4 graden voor het grootste deek van Oeganda.

 

Deel dit artikel: Twitter LinkedIn Facebook