Kroatie

Wilt u ook wonen in Kroatië? Alles weten over het aankopen van een vakantiewoning, beleggingspand of vastgoed investering in Kroatië?

Kroatië, oftewel Hrvatska, is een Zuid-Europees land. Kroatië grenst aan de landen Slovenië, Hongarije, Bosnië Herzegovina, Montenegro en Servië. Kroatië ligt gelegen aan de Adriatische zee. De hoofdstad van Kroatië is Zagreb. Andere belangrijke steden zijn onder meer: Split, Osijek en Rijkea.
Vakantie Kroatië
Met haar mooie kieselstranden, oude cultuur en mooie nationale parken is een goedkope vakantie naar Kroatië de perfecte bestemming voor een mooie vakantie. Het land kent veel mooie plekken wat erg verschilt met elke andere regio. Ook is het een must om de kroatische eilanden te bezoeken tijdens u reis.
Taal
In Kroatië spreekt men Kroatisch. De taal lijkt een beetje op Sloveens, Pools, Russisch en dergelijke. Het Kroatische alfabet gebruikt Latijnse schrift en heeft 30 letters.
Klimaat
Het binnenland van Kroatië heeft een continentaal klimaat. Het kan in de winter heel koud worden met een gemiddelde temperatuur -3°C, maar in de zomer kan het ook redelijk warm worden. In Juli is de gemiddelde temperatuur 25°C. De gebieden langs de kust is het voornamelijk iets warmer, maar het verschilt niet heel veel door de zee daar voor zorgt.

Aanbod in Kroatie