HomeSoest

Soest

03-05-2018

Soest is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente telt 45.376 inwoners en heeft een oppervlakte van 46,43 km².

Soest is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente telt 45.376 inwoners en heeft een oppervlakte van 46,43 km². Soest, Soesterberg en Soestduinen zijn rijk aan duinen, bossen, heide en weilanden, grotendeels gebruikt als oefenterrein voor het Nederlands leger. De stad heeft een partnerschap met Soest (Duitsland) in Westfalen, Duitsland.

De eerste sporen van (tijdelijke) bewoning rond Soest zijn teruggevonden in de Soester Duinen. Ongeveer 11.000 jaar voor Christus werd de streek door jagersgroepen bevolkt. De vondsten bestonden uit enkele stenen werktuigjes uit 8000 voor Christus. De grafheuvels op de Engh en die in het Monnikenbos dateren van ongeveer 2500 voor Christus. Begin 2014 werd bekend dat op het oude korfbalveld aan de Staringlaan een bivakplaats met vuursteenresten en haardplaatsen was aangetroffen. Het Centrum voor Archeologie dateerde de vondst op Midden-Steentijd[2]

Deel dit artikel: Twitter LinkedIn Facebook