HomeHuis verhuren

Huis verhuren

Estade is dé specialist inzake het verhuren van uw vastgoed. Door onze jarenlange ervaring weten wij de perfecte match te maken tussen de verhuurder en huurder. 

 

U kunt kiezen voor kale huur, gemeubileerd huren of gestoffeerd huren. Als verhuurder van een woning krijgt u altijd een huurder die uitgebreid is gescreend.
Vanuit al onze landelijke dekking bemiddelen wij bij de huur en verhuur van woningen. Voor zowel beleggers als woningcorporaties, maar ook voor mensen die hun te koop staande woning via overbruggingsverhuur willen verhuren op basis van de Leegstandwet. Wij willen u van dienst zijn bij het huren of verhuren van één of meerdere woningen. 
Wij verzorgen zowel tijdelijke verhuur van woningen als verhuur van woningen voor onbepaalde tijd. U kunt kiezen voor kale huur, gemeubileerd huren of gestoffeerd huren.
Als verhuurder van een woning krijgt u altijd een huurder die uitgebreid is gescreend middels een antecedentenonderzoek, meerdere credit checks en een identiteitscontrole om woonfraude te voorkomen. Voor huurders is het belangrijk dat wij hen begeleiden bij het vinden van hun droomwoning.
Onderstaand geven wij u een duidelijk beeld van onze werkwijze

Verhuren van de woning
1) Aanbieden van uw woning
Om u een goed (prijs)advies te geven komen wij vrijblijvend bij u langs. Zo kunt u niet alleen met ons kennismaken maar ook al uw vragen stellen. Wij zullen uw woning bekijken en meteen adviseren waar op te letten. Wij geven u een advies wat perfect aansluit op uw wens en stellen uiteraard de huurprijs vast. Deze huurprijs is gebaseerd op basis van de huidige marktsituatie en vergelijkingswaarde (op basis van puntentelling is tevens mogelijk). Na akkoord zullen wij voor u actief aan de slag gaan om uw woning te verhuren. Dit begint met het aanbieden op internet.
Uw woning zal niet alleen op onze eigen site, www.estade.nl', gepubliceerd worden maar ook op 15 andere vastgoedsites waaronder: Funda, Pararius, huurwoningen.nl, etc. Dit alles begeleidt met professionele foto’s en correcte informatie. Tevens zullen de vele zoekers vanuit onze database op de hoogte gebracht worden van uw woning.
2) Bezichtigingen
Zodra er kandidaten zijn die uw woning willen bezichtigen dan zullen wij een afspraak maken voor de bezichtiging. Wij, als makelaar, zullen deze bezichtiging verzorgen en begeleiden. Wij zullen de vragen van de kandidaten beantwoorden en tevens de onderhandelingen voeren. Uiteraard zullen wij u op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rondom het verhuren van uw woning.
3) Toetsing huurder & huurovereenkomst
Verhuren is zaken doen en zaken doen is risico. Maar gelukkig zijn wij er van Estade om voor u dit risico weg te nemen. Alle huurders worden bij ons zowel intern als extern gecontroleerd. Huurders dienen namelijk volledige antecedenten aan te leveren en zodoende weten wij precies of u de geschikte en betrouwbare huurder zal krijgen in uw woning. Uiteraard stellen wij ook de huurovereenkomsten op en na uw akkoord kan er worden overgegaan tot het ondertekenen hiervan. Gedurende dit hele proces zullen wij u continu adviseren en op de hoogte houden van de status van de bemiddeling.
4) Sleuteloverdracht
Als alle administratieve & financiële en juridische zaken zijn afgehandeld volgt het moment van de sleuteloverdracht. Wij zullen voor u de incheck verzorgen en hierin wordt de staat van de woning gedocumenteerd in een incheckrapport begeleidt met foto’s en de meterstanden, zodat alle partijen op de hoogte zijn hoe de woning is opgeleverd. Dan volgt alleen nog het gelukkige moment van de sleutels overhandigen en het geluk wensen.
5) Nazorg
Gedurende de huurperiode kan het zijn dat u advies nodig heeft, juridische vragen wilt stellen. Wij van Estade staan dan ook klaar voor u. Uiteraard verzorgen wij ook de eindinspectie als uw huurders ooit het gehuurde gaat verlaten. Het is dus zowel tijdens als na de bemiddeling dat u bij ons terecht kunt voor al uw verhuur zaken, wel zo’n veilig en geruststellend gevoel.