HomeAruba

Aruba

03-05-2018

Bon Bini! Welkom op Aruba!

Aruba ligt in het hart van de zuidelijke Caraïben, zo'n 20 kilometer voor de kust van Venezuela en buiten de orkaanzone. Het eiland is 30 kilometer lang en op het breedste punt 9 kilometer breed. De totale oppervlakte bedraagt ongeveer 184 vierkante kilometer. Geniet het hele jaar door van zonninge dagen op Aruba met een gemiddele tempratuur tussen de 28 en 32 graden. Bovendien waait er een heerlijk briesje uit het Noordoostpassaat waardoor het zeer aangenaam aanvoelt. Dit komt mede door het droge klimaat van het eiland, jaarlijks valt er weinig regen.

Het eiland is erg schoon, overzichtelijk en heeft een goede infrastructuur. Ook is het water van uitstekende kwaliteit en u kan er gerust uit de kraan drinken. Het eiland heeft heldere blauwe Caribische wateren met parelwitte stranden. Strandliefhebbers kunnen heerlijk ontspannen of zich urenlang vermaken met een keur aan watersportactiviteiten zoals snorkelen, duiken, kite- en windsurfen, waterskieën en parasailing.

De westkust biedt een bruisend strandleven, terwijl u aan de Bovenwindse kust kunt genieten van eeuwige rust. Sommige stranden zijn uit kalksteen gehouwen baaien, die millennia lang gevormd zijn door een constante stroom van ruwe golven.

Oranjestad

Oranjestad is de hoofdstad van Aruba en tevens het politieke, culturele en zakelijke centrum van het Caribische eiland. In Oranjestad hebben de belangrijkste overheidsgebouwen en bedrijven van Aruba zich allemaal verzameld.

De stad ademt verschillende sferen uit. Enerzijds waan u uzelf in de 18de eeuw met haar prachtige kolonaile panden gehuld in de mooiste vrolijke kleuren. Anderzijds beweegt u uzelf in een 'hippe' Carabische stad vol luxe winkels, trendy restaurants en exclusieve clubs.

Oranjestad - in de volksmond Playa genoemd, telt ongeveer 35.000 inwoners en is daarmee de grootste plaats van Aruba. Oranjestad ligt aan de noordwestkant van Aruba aan zee en is in het bezit van een haven. Ook wordt Oranjestad wel eens het Las Vegas van het Caribische gebied genoemd, in de hoofdstad van Aruba word u verwelkomt door tientallen neon gekleurde casino's.

De hoofdstad van Aruba is daarnaast het episch centrum voor zowel toeristen als locals. Tal van evenementen waaronder het werldberoemde Arubaanse carnaval spelen zich af in Oranjestad.

Talen op Aruba

Papiamento is de oorspronkelijke taal van Aruba en wordt verder alleen op Bonaire en Curaçao gesproken. Nederlands en Papiamento zijn de officiële talen op Aruba. De meeste Arubanen spreken ook goed Engels en Spaans.

Natuurbehoud op Aruba

Natuurbehoud op Aruba gaat niet uitsluitend over bescherming van de onderwaterwereld. Het eiland streeft ernaar om meer initiatieven te omarmen, waarbij de effecten van CO2 uitstoot op onze planeet op Aruba worden gecompenseerd.

Deel dit artikel: Twitter LinkedIn Facebook