HomeArnhem

Arnhem

03-05-2018

Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland. De gemeente Arnhem heeft 152.506 inwoners per 31 maart 2015 (bron: CBS). De gemeente Arnhem omvat naast de gelijknamige stad verder de dorpen Schaarsbergen en Elden, de buurtschappen De Praets en 't Vlot, een deel van de buurtschap Terlet

Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland. De gemeente Arnhem heeft 152.506 inwoners per 31 maart 2015. De gemeente Arnhem omvat naast de gelijknamige stad verder de dorpen Schaarsbergen en Elden, de buurtschappen De Praets en 't Vlot, een deel van de buurtschap Terlet en een klein deel van de buurtschap Deelen.

 

Arnhem maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem Nijmegen (plusregio), een conurbatie met ruim 738.700 inwoners.

 

Arnhem ligt aan de rivier de Nederrijn en de Sint-Jansbeek, waaraan de stad zich heeft ontwikkeld. De stad ligt zowel ten noorden als ten zuiden van de Rijn. Vooral het zuidelijke stadsdeel heeft zich na de Tweede Wereldoorlog voortvarend ontwikkeld. Door de ligging van Arnhem op routes tussen West-, Oost-, Noord- en Zuid-Nederland en dichtbij Duitsland, heeft de stad zich kunnen ontwikkelen als handelsstad. In de stad komen zes belangrijke wegen samen, vormt het station Arnhem Centraal een belangrijk spoorwegknooppunt in alle richtingen en is dit het belangrijkste Nederlandse station voor de verbindingen met Duitsland.

Deel dit artikel: Twitter LinkedIn Facebook