HomeAmersfoort

Amersfoort

03-05-2018

Amersfoort is de keistad een gemeente in het midden van het land, in de oosten van de provincie Utrecht. Amersfoort telt ruim 152.000 inwoners. Het is in bevolkingsaantal de tweede stad van de provincie Utrecht en de veertiende gemeente van Nederland.

Amersfoort is de keistad een gemeente in het midden van het land, in het oosten van de provincie Utrecht. Amersfoort telt ruim 152.000 inwoners. Het is in bevolkingsaantal de tweede stad van de provincie Utrecht en de veertiende gemeente van Nederland.

Amersfoort is een groeistad met als nieuwbouwwijk Vathorst. Tevens vervult Amersfoort een economisch een regiofunctie met een groeiend bedrijfsleven, heeft het een van de grootste spoorwegknooppunten. De binnenstad van Amersfoort bezit een middeleeuws karakter met oude grachten en historische panden.

Amersfoort heeft zijn economische positie vooral te danken aan zijn centrale ligging als knooppunt van Nederland. De mogelijkheid om redelijk voordelig te bouwen is een ander belangrijk punt. Een belangrijke gemeente waar u met gerust hart kan investeren in vastgoed. Estade is gevestigd hartje centrum op de Stadsring 105, in het oude pand van Van Lanschot bankiers.

Deel dit artikel: Twitter LinkedIn Facebook