HomeAlkmaar

Alkmaar

03-05-2018

Alkmaar is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente telt ongeveer 95.304 inwoners. De stad staat bekend als de "kaasstad". Meer informatie over de Alkmaarse Kaasmarkt vind je op: www.kaasmarkt.nl

Alkmaar is en blijft Hollands kaasstad, maar die titel dekt maar deels de lading. De stad mag zich al jaren één van de beste winkelsteden van Nederland noemen. Dwalend langs de monumenten zul je verbaasd zijn over de schoonheid van het oude centrum. Een Prachtstad die ook nog eens slechts een kwartier van het Noordzeestrand ligt.

Winkelen, borrelen of museumpje pikken?
Het winkelbestand is uitgebreid. Het is vooral leuk shoppen omdat er vele aparte winkeltjes in de historische panden van de kleine straatjes gevestigd zijn. Eten kan uitstekend op één van de vele terrassen of in de restaurants. Het aanbod varieert van Japans tot Frans en van eetcafé tot luxe restaurant. Voedsel voor de ziel vind je in het theater, het poppodium, de bioscoop of een van de musea. Alkmaar kent het Hollands Kaasmuseum, het Stedelijk Museum Alkmaar, het Biermuseum de Boom en het Beatlesmuseum. Bij de rondvaart zie je de stad weer van een hele andere kant.

Wandelen tussen de monumenten
De ruim 1000 monumenten geven de stad haar kleur. Laat je verleiden tot het maken van de stadswandeling. Bij de VVV in het Waaggebouw haal je de route. Geniet van de anderhalf uur durende tocht langs de mooiste plekjes. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht door de stad en er bestaat zelfs een route voor de smartphone.

Kaasmarkt
Iedere vrijdagmorgen van begin april tot begin september is er de kaasmarkt. tien tot half een gaan de kaasdragers op het Waagplein aan de slag. Dit bontgekleurde spektakel is wereldberoemd en onlosmakelijk met de stad verbonden. Meer informatie over de Alkmaarse Kaasmarkt vind je op: www.kaasmarkt.nl.

Wil je met extra veel voordeel van Alkmaar genieten? Dat kan met de AlkmaarPas! 

Deel dit artikel: Twitter LinkedIn Facebook