HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

De Jonge wil meer rijkshubs in de regio

Het kabinet wil meer rijkshubs in de regio om rijksambtenaren de mogelijkheid te bieden om ook in de nabijheid van hun woonplaats te kunnen werken. Dat schrijft minister De Jonge van Binnenlandse Zaken in een brief over de masterplannen voor de kantoorhuisvesting aan de Tweede Kamer.

Heeneman & Partners koopt portefeuille maatschappelijk vastgoed

Heeneman & Partners heeft ten behoeve van haar selectiefonds.nl drie aankopen gedaan. Het gaat om maatschappelijke objecten met onder meer eerstelijnszorg en kinderdagverblijven in Borculo, Spijkenisse en Hellevoetsluis.

Meld je nu aan voor de training ‘Klimaatrisico’s bij woningcorporaties’

Inzicht in de klimaatrisico’s van de woningvoorraad wordt steeds belangrijker voor woningcorporaties. Woningen kunnen kwetsbaar zijn of worden voor allerlei risico’s: van overstroming tot hittestress of funderingsproblematiek. Hoe krijg je hierin inzicht? Dit en meer leer je tijdens het trainingstraject ‘Klimaatrisico’s bij woningcorporaties’.

Rijschool huurt 1.945 m2 bedrijfsruimte in Nieuw-Vennep

Rijschool Van Sprang & Tempo heeft het bedrijfspand aan de Westerdreef 7 in Nieuw-Vennep gehuurd. De locatie heeft een totale oppervlakte van circa 1.945 m2 bedrijfsruimte, kantoren en een eigen ruim buitenterrein voor het wagenpark.

Jongerius Invest koopt kantoorpand in Houten voor transformatie

Jongerius Invest heeft het kantoorgebouw van 1.834 m2 aan de Randhoeve 221 in Houten gekocht van twee particuliere verkopers. Het bestaande kantoorpand wordt gesloopt om tot een nieuw duurzaam gebouw te komen.

Welk recht is van toepassing bij bestemmingsplan op aanvraag?

Het overgangsrecht onder de Omgevingswet regelt of oud of nieuw recht moet worden toegepast op reeds ingediende aanvragen en in procedures over besluiten. In dat kader is de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State bezig om met het oog op de rechtsvorming en de rechtspraktijk uiteen te zetten welk recht van toepassing is in welke gevallen. Arjen Praat en Rick Vlaskamp van Newground Law bespreken in deze bijdrage de uitspraak van 17 april 2024 waar de Afdeling het overgangsrecht onder de Omgevingswet uiteenzet ten aanzien van bestemmingsplannen op aanvraag.

Regulering van de huurwoningmarkt in deze tijd is uitponddroom voor beleggers

Woonminister De Jonge had voor beleggers die snel winst willen maken geen beter moment kunnen kiezen om de woningmarkt te reguleren. Uitponden in deze tijd van extreme schaarste kan juist een lucratieve strategie zijn. Het is bijna uitponduitlokking, schrijft hoofdredacteur van Vastgoedjournaal Ariana Manduzai in haar commentaar.

Schrijf u in bij Solid Public en vervul de vastgoeduitdagingen van de publieke sector!

Beste Vastgoedprofessional, De publieke sector staat voor immense uitdagingen op het gebied van volkshuisvesting en ruimtelijke ordening. Gemeenten en woningcorporaties zoeken naar bekwame en gepassioneerde professionals om deze uitdagingen aan te gaan. En dat is waar Solid Public in beeld komt.

RAI Amsterdam wil complex herontwikkelen en richt vennootschappen op

RAI Amsterdam gaat in aanloop naar een mogelijke verbouwing van het complex en de gebiedsontwikkeling van het Europaplein haar juridische structuur aanpassen. Hiervoor heeft het bedrijf aparte vennootschappen opgericht voor het vastgoed, meldt het FD.

Topvacature: Medewerker vastgoedsturing bij Woonstad Rotterdam

Woonstad Rotterdam is voor het team Taxatiemanagement op zoek naar een fulltime medewerker vastgoedsturing met twee tot vijf jaar ervaring.

Leiden huurt deel van zorgcentrum voor opvang Oekraïense vluchtelingen

De gemeente Leiden huurt circa 2.670 m2 van ouderenzorgorganisatie Topaz. Het voormalige zorgcentrum Groenhoven is gelegen aan de Witte Rozenstraat 21 in Leiden.