HomeZZP'er & hypotheek

ZZP'er & hypotheek

Bent u ZZP'er of zelfstandige ondernemer, dan kan het soms lastig zijn om een hypotheek te krijgen. U hebt namelijk geen vast maandelijks inkomen. Toch zijn er zeker mogelijkheden.

Bent u ZZP'er of zelfstandige ondernemer, dan kan het soms lastig zijn om een hypotheek te krijgen. U heeft namelijk geen vast maandelijks inkomen. Toch zijn er zeker mogelijkheden.

Inkomsten

Als zelfstandige heeft u meestal te maken met wisselende inkomsten. Om een goed beeld te krijgen van  u verdiensten, kijkt de geldverstrekker naar uw jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar. Ze willen namelijk zeker weten of u uw hypotheeklasten kunt betalen. Niet alleen nu maar ook in de toekomst.

Startende ondernemer en hypotheek

Bent u nog niet zo lang geleden voor uwzelf begonnen en heeft u nog geen jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar? Dat wil dat niet zeggen dat er geen mogelijkheden voor een hypotheek zijn. Er zijn banken die verder kijken en ook rekening houden met:

  • opdrachten die je in het verschiet hebt
  • de branche waarin u actief bent
  • uw achtergrond

Als uw partner een vast inkomen uit loondienst heeft dan zijn er zeker ook mogelijkheden. 

Soms kunt u wel een hypotheek krijgen maar niet voor de hele waarde van de woning.

Hypotheek blijven betalen bij arbeidsongeschiktheid

Het is belangrijk dat u uw als zelfstandige goed verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Als u ziek of arbeidsongeschikt raakt, heeft dit direct gevolgen voor uw inkomsten. U kunt als zelfstandige niet terugvallen op voorzieningen van de overheid. Tref dus zelf voorzieningen, zodat u zeker weet dat u uw hypotheeklasten ook kunt blijven betalen wanneer er iets gebeurd. Laat u goed adviseren.

Bent u zelfstandige en wilt u meer weten over uw mogelijkheden voor een hypotheek?