HomeFinancieel adviesHypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten

Reken zelf uit of oversluiten u voordeel oplevert.

  • Betere voorwaarden
  • Lagere maandlasten
  • Extra bestedingsruimte voor bijvoorbeeld een verbouwing of andere investering

Hoe komt mijn hypotheek tot stand?
Hoe komt mijn hypotheek tot stand? Er komt heel wat kijken bij het adviseren over of afsluiten van een hypotheek. Om u een beeld te geven van wat er allemaal bij komt kijken, hebben we het hypotheektraject opgedeeld in vijf stappen. Zo heeft u inzicht in wat u te wachten staat en wat Estade allemaal voor u doet: service & gemak. Wij zorgen dat alles geregeld wordt. Een verantwoorde en betaalbare hypotheek.
Stap 1: Inventarisatie persoonlijke situatie
Tijdens het kennismakingsgesprek leren de adviseurs en u elkaar kennen. Hij of zij inventariseert uw woonwensen en financiële situatie. Vervolgens krijgt u een indicatie van wat voor u een reële koopprijs is voor uw nieuwe huis, zodat u op zoek kunt gaan. Daarnaast vertelt uw adviseur wat u van Estade mag verwachten en komt u alvast wat meer te weten over de verschillende hypotheekvormen. U ontvangt vóórdat uw adviseur voor u aan de slag gaat, een indicatie van de kosten.
Stap 2: Keuzemogelijkheden bespreken en aanscherpen

  • Wat zijn voor u verantwoorde en betaalbare hypotheeklasten?
  • Hoe lang wilt u duidelijkheid hebben over uw hypotheeklasten?
  • Welke hypotheekvoorwaarden zijn voor u belangrijk?
  • Wat voor plannen heeft u voor de toekomst?
  • Welk risico wilt u lopen bij bijvoorbeeld overlijden en arbeidsongeschiktheid?

Stap 3: Analyse, advies en aanvragen hypotheekofferte
De adviseur analyseert de huidige situatie, wensen, middelen en stelt het advies op. Denk daarbij aan advies over de hypotheekvorm, duur van de rentevaste periode, speciale voorwaarden, risico's etc.
Herkent u uzelf in het hypotheekadvies? Dan vraagt uw adviseur de offerte aan voor een hypotheek die bij u past.
Stap 4: Tekenen hypotheekofferte en bemiddeling
Is het allemaal duidelijk? Weet u waar u voor tekent? Heeft u geen vragen meer en gaat u akkoord? Dan tekent u de offerte. Uw adviseur regelt de verdere afhandeling van de aanvraag en controleert de stukken die naar de notaris verstuurd worden.
Uw hypotheek is goed geregeld en u kunt zonder zorgen gaan wonen in uw eigen droomwoning.
Stap 5: Nazorg
Nadat u uw droomwoning hebt gekocht, houdt het werk van uw adviseur niet op. Zodra er namelijk iets wijzigt in uw persoonlijke situatie of op de hypotheekmarkt, kan uw adviseur opnieuw bekijken wat de impact hiervan is op uw hypotheek, bijvoorbeeld omdat er gezinsuitbreiding aankomt en één van de twee minder gaat werken of omdat u plotseling arbeidsongeschikt raakt. Geef wijzigingen in uw persoonlijke situatie tijdig door aan uw adviseur.
Wilt u helemaal geen omkijken meer naar uw financiën?